• Primăria Capitalei a publicat proiectul de buget
  • Bugetul total al Capitalei ajunge la peste 9 miliarde de lei, în 2021
  • Nicușor Dan: Este un buget care face curățenie în primărie

Plătești și nu câștigi prea mare lucru. Acesta poate fi sloganul primului an de mandat al lui Nicușor Dan la primăria Capitalei și astăzi, ziua în care a pus în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2021. Primarul a împărțit banii din taxele și impozitele tale.

În 2021, din bugetul total al Capitalei de 9,5 miliarde de lei, cu tot cu credite și fonduri europene, doar 1,9 miliarde lei merg către investiții, din care doar 600 de milioane de lei de la bugetul propriu. Restul, 1,2 miliarde sunt fonduri europene.

Principalele proiecte

Parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon primește 50,7 milioane lei. Pasajul Doamna Ghica – 39 milioane lei, dar aici vor veni bani și de la Primăria Sectorului 2. Prelungirea Ghencea-Domnești are alocate 47 de milioane de lei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ce promite Nicușor că va mai face cu banii tăi? Va revizui Planul Urbanistic General cu 5 milioane de lei, consolidează clădiri cu risc seismic, 25 de milioane de lei sunt rezervați pentru fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 și aproape 2 milioane de lei pentru patinoarul și sala polivalentă Lia Manoliu.

Bani pentru Catedrala Mîntuirii Neamului nu sunt alocați. Statuile primesc aporape 2 milioane lei, iar cele trei instituții care organizează evenimente culturale, primesc 47 de milioane, din care peste 8 milioane de lei sunt datorii.