• Compania Johnson&Johnson a amânat preventiv livrările de vaccin către Europa
  • România vrea să folosească serul în caravanele mobile și în cabinetele de familie
  • Valeriu Gheorghiță: Pe primul loc rămâne siguranța beneficiarilor

Azi dimineață au ajuns în România primele 60 de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson. Însă n-o să le vezi prea curând în centrele de imunizare, pentru că firma are probleme în SUA cu serul pe care l-a produs. Asta nu înseamnă că o să fie criză de vaccin, promite Gheorghiță.

„Putem să folosim un alt tip de vaccin atâta timp cât putem îndeplini condițiile de lanț de frig. Nu cred că va avea impact asupra continuității campaniei de vaccinare, însă ca întotdeauna, pe primul loc rămâne siguranța beneficiarilor și cu siguranță, dacă Agenția Europeană a Medicamentului va face aceste recomandări, evident că vom ține cont de ele ca întotdeuna.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Până la sfârșitul lui iunie, trebuie să vină 2 milioane și jumătate de doze de Johnson&Johnson. Rămâne de văzut dacă va fi considerat sigur și dacă românii vor avea sau nu acces la acest vaccin dintr-o singură doză. Ce e sigur în acest moment este că presiunea pe dozele pe bază de ARN este înzecită, tocmai pentru că sunt probleme cu AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT