• Cel mai sumbru scenariu presupune anihilarea nucleară
  • Destrămarea UE și NATO este un risc cu potențial letal
  • Distrugerea educației în limba română și a majorității etnice sunt riscuri majore

În 2020 avem ce și-au dorit oamenii Unirii, de la Mihai Viteazul la Iuliu Maniu. România unită, școli în limba română, suveranitate și încă multe în plus: libertatea să călătorim în lume, de unde uităm să ne întoarcem. Două alianțe vitale: Uniunea Europeană și NATO, dar uităm de recunoștința pentru negociatorul Brătianu și Regina Maria, Suveranul Tratatului de la Trianon.

În 102 ani am făcut compromisuri ca să nu pârâie și mai mult granițele. Ca să nu pierdem și mai mult, trebuie să fim atenți la cele mai sumbre scenarii.

Cel mai de temut este să fim la mijloc într-o încleștare a puterilor nucleare, care să ne anihileze. Destrămarea NATO și a Uniunii Europene, urmată de izbucnirea unor conflicte armate între foști aliați este altă situație de potențial pericol.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Izolarea completă a României în plan regional, pierderea oricărui sprijin internațional și lipsa alternativelor pot expune țara riscurilor similare unei pandemii pentru care nu suntem vaccinați. Subordonarea decizională, politică, economică și militară față de o altă putere ne duce la pierderea suveranității, în alt scenariu de groază

Lista continuă cu atomizarea României până la pierderea completă a unității teritoriale. Nu doar riscurile externe sunt periculoase. La interior, diluarea identității naționale, până la dispariția ei ireversibilă, pierderea limbii și impunerea unei religii care să anuleze moștenirea creștină.

La fel de letală ar fi și distrugerea educației în limba română și a majorității etnice. Spre asta ne îndreptăm acum. Mulți emigrează iar natalitatea este în scădere. De departe, cel mai cumplit scenariu mi se pare degenerarea, sub toate formele ei, biologică, intelectuală și morală. În fine, și cataclismul este unul dintre cele mai înspăimântătoare riscuri ce pot nimici România clădită la 1918.