Ziua Națională ne rezervă o vreme rece, chiar foarte rece în orele dimineții. Vor fi mulți nori, ploi, lapovițe și ninsori, dar și vânt nervos în Dobrogea și în sudul Moldovei.

ÎN ȚARĂ

Ziua Națională ne rezervă o vreme rece, chiar foarte rece în orele dimineții. Vor fi mulți nori, ploi, lapovițe și ninsori, dar și vânt nervos în Dobrogea și în sudul Moldovei. În rest soarele își va face apariția pe parcursul întregii zile, cu excepția Olteniei și Munteniei, unde ceața va fi de interes în orele dimineții. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime între -15 grade în estul Transilvaniei și 3 grade în nordul litoralului.

În Oltenia și Muntenia, ceața va fi prezentă în orele dimineții și va persista până spre orele prânzului când cerul va deveni variabil, însă temperaturile maxime vor ajunge la 3…4 grade în zonele deluroase. Vântul va sufla slab, cu excepția Bărăganului unde vor fi temporar rafale de 30…40 km/h, accentuând senzația de rece.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În vest, nord și centru, soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei, însă dimineața va fi foarte rece, cu temperaturi cuprinse între -8 și -4 grade. Temperaturile nu vor depăși 3…4 grade în cursul zilei, iar vântul va sufla slab. Noaptea, din loc în loc se va forma ceață, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -6 grade, cu cele mai scăzute valori în Transilvania și nordul Moldovei.

Dobrogea și sudul Moldovei vor avea parte de vreme foarte rece și cu multi nori. Temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, mai ales în cursul zilei, când și vântul va avea rafale de 40…45 km/h, accentuând senzația de frig. Noaptea, cerul va fi mai mult noros, vântul va slăbi în intensitate, iar temperaturile vor fi cuprinse între -2 și 2 grade.

BUCUREȘTI

Bucureștenii vor avea parte de un început de decembrie rece, astfel că maxima zilei nu va trece de 1…2 grade, Dimineața este posibil să apară ceața care să persiste până spre orele amiezii, când soarele își va face timid prezența. Noaptea va crește din nou probabilitatea pentru ceață, iar temperatura minimă va coborî spre -3…-2 grade.

LA MUNTE

Vremea va fi foarte rece, geroasă noaptea și dimineața, cu temperaturi cuprinse între -16 și -10 grade. Cerul va fi senin în cea mai mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab. Stratul de zăpadă deja depus în zilele precedente măsoară 5…10 cm, dar este prezent doar pe spații mici și mai ales la peste 1800 m altitudine.