- Proprietarii de terase îşi deschid afacerile în pierdere.
- Numărul de locuri a fost diminuat cu 70%, iar noile măsuri sunt greu de respectat.
- Ospătarii vor avea atribuţii de poliţişti.
Oana Răzvan este administrator al unui restaurant din zona istorică a Timişoarei care va lucra pe pierdere o perioadă. Chiar dacă de astăzi s-au deschis terasele, patronii resturantelor sunt dezamăgiţi de noile reglementări ale Guvernului, care îi vor pune pe angajaţi în situaţii penibile.
Advertisment
Oana Răzvan administrator restaurant:
„Toţi clienţii care vin la terasă vor să se simtă bine, în nici un caz să facem noi pe polițiștii cu ei . Aşa că ne vom cere sucuze şi nu-i vom primi pe terasă. Este foarte stufos tot dosarul care trebuie făcut şi foarte greu de respectat ca să fim în regulă cu absolut tot. Chiria, salariile, dările la stat, terasa care trebuie plătită la primărie, trăgând linie, cu siguranţă vom fi foarte tare pe pierdere. O să avem un nou meniu, un meniu de pandemie, încercăm să ne aliniem după normele pe care le-au sugerat cei de la guvern şi să sperăm că şi clienţii noştri vor fi mulţumiţi de ceea ce vom face în continuare.”
Recomandări
Partenerii noștri