• Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor
  • La scurt timp după decolare, piloţii au primit semnal de la un motor şi au decis să îl oprească
  • Experţii în securitate aviatică spun că astfel de erori sunt obişnuite şi de obicei trec neobservate

Un Boeing 737-8 Max al companiei Air Canada, aflat în zbor între Arizona şi Montreal, cu trei membri ai echipajului la bord, a suferit o problemă la un motor care a determinat echipajul să devieze avionul către Tucson, Arizona, a declarat compania aeriană canadiană, citată de Reuters.

La scurt timp după decolare, piloţii au primit o semnal de la un motor şii au decis să îl oprească.

Aeronava şi-a schimbat traseul apoi spre Tucson, unde a aterizat normal şi a rămas”, a precizat compania. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Echipajul a primit un semnal de scădere a presiunii hidraulice la motorul din stânga şi a declarat o urgenţă PAN PAN (standard internaţional care indică o stare de urgenţă care nu pune în pericol imediat vieţi sau aparatul de zbor) înainte de a devia zborul, a raportat site-ul belgian Aviation24.be.

„Avioanele moderne sunt proiectate să funcţioneze cu un singur motor şi echipajele noastre se antrenează pentru astfel de operaţiuni”, a adăugat Air Canada.

Boeing-ul şi operatorii aerieni se pregătesc pentru un control sporit, în condiţiile în care avioanele MAX îşi reiau zborurile după o perioadă de 20 de luni în care au fosst consemnate la sol.

Experţii în securitate aviatică spun că astfel de erori sunt obişnuite şi de obicei trec neobservate.

MAX a fost oprit de la zbor în urma a două prăbuşiri legate în parte de software-ul defect, iar motoarele nu au fost implicate.

Statele Unite au ridicat luna trecută interzicerea de zbor pentru 737 MAX, Administraţia Federală a Aviaţiei anunţând detalii despre software-ul, sistemul şi actualizările de instruire pe care Boeing şi companiile aeriene trebuie să le efectueze înainte de a transporta pasageri.