• Luni va avea loc în Franța summitul One Planet despre schimbările climatice
  • Liderii lumii vor relua discuțiile legate de încălzirea globală și biodiversitate
  • Din cauza pandemiei, discuțiile în 2020 au fost amânate

În Spania ninge, la București au fost 10 grade Celsius în prima zi a anului. Clima este din ce în ce mai imprevizibilă, un motiv de îngrijorare nu doar pentru Greta Thunberg. Cei mai influenți politicieni din lumese întâlnesc mâine în Franța, la un summit pentru salvarea planetei.

Liderii lumii se vor întâlni să discute despre climă și protecția ecosistemului. Îi vom vedea pe Emmanuel Macron, pe Angela Merkel, pe președintele Națiunilor Unite, Antonio Guterres și pe liderul UE, Ursula von der Leyen. Vor fi discuții despre biodiversitate și va lua startul High Ambition Coalition. Un acord global cu 45 de țări pentru protejarea a 30% din pământ și oceane până în 2030. Desigur, la summit îl vom vedea și pe președintele Klaus Iohannis.

Statele Unite nu vor fi reprezentate la summitul de la Paris, deoarece una dintre ultimele măsuri luate de Donald Trump ca președinte al SUA a fost să asigure retragerea Americii din tratatul de la Paris. În noiembrie această retragere a fost încheiată, astfel că întâlnirea de luni nu include SUA. Din păcate, este o decizie regretabilă pentru că efectele încălzirii globale sunt vizibile.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Pădurile ard. Oceanele sunt poluate. Dacă nu se face nimic, un milion de specii de animale și plante vor dispărea în următoarele decenii. Pandemia de COVID-19 ne-a arătat foarte clar consecințele distrugerii biodiversității asupra sănătății noastre, prosperității și securității colective.”