• „Muzeul restaurantului”, parodie fără rezervare
  • Bolul cu alune, meniul și coșul cu pâine, ciudățenii dintr-o altă viață
  • Restaurantele din Franța ar putea rămâne închise până în iunie

Nu ești singurul caruia ii e dor sa mearga la restaurant. Noi stăm bine cu incidența Covid-19 și avem mari șanse să se deschidă localurile.

În schimb, francezii e posibil să nu mai poată lua masa în oraș până pe 6 aprilie sau în iunie. Nu au reguli clare pentru închidere sau deschidere, așa că, între timp, fac haz de necaz.

„Bună ziua, tuturor! Mă numesc Louise, o să fiu ghidul vostru astăzi. Luați și câteva documente informative. O să descoperim împreună care erau ritualurile, tradițiile și obiceiurile a ceea ce numeam în trecut restaurante. Această activitate socială care a dispărut complet în zilele noastre.

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?
EȘTI TRIST? AI LIBER!

Cei care intrau într-un restaurant se numeau clienți. Erau așezați exact ca voi, la intrare și așteptau să vină un chelner la ei. Uneori era multă lume și îi așezau pe scaunele astea și le dădeau un bol cu alune, ca să aibă răbdare. Scuzați-mă! Își băgau degetele în același bol?

Da, știți, era altă epocă. Trebuie să vă duceți cu gândul acolo. Atunci nu ne era teamă de nimic.

Suntem aici în fața a ceea ce numeam o masă. Procedura era simplă, plăteai ca să ți se facă de mâncare”, spune ghidul de la Muzeul restaurantelor.