• Echipa OMS trimisă la Wuhan și-a încheiat misiunea
  • OMS: Covid-19 este de origine animală, dar nu ştim care
  • OMS: Cei mai probabili candidaţi pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii”
  • Nu există dovezi potrivit cărora virusul a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019

Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. „Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidaţi pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii”, spune şeful misiunii din Wuhan, Peter Ben Embarek.

„Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a spus şeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek, într-o conferinţă de presă, conform Agenţiei ANSA.

De aceeaşi părere a fost profesorul Lian Wannian, şeful delegaţiei a 17 experţi chinezi care au sprijinit misiunea OMS.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine „animală”, dar nu este clar „specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că „liliecii şi pangolinii sunt cei mai probabili candidaţi pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2″.

„Nu există dovezi substanţiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârşitul anului 2019. Şi nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii Covid-19 va continua în restul lumii şi „nu va fi legată de nicio locaţie”, a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină „munca şi acţiunea OMS”.