• Guvernul Cîțu a aprobat vineri bugetul pentru 2021
  • Președintele Camerei de Comerţ Româno-Americană, Ionuț Simion, spune că a apreciat măsurile luate de Florin Cîțu
  • Adrian Codîrlașu, vicepreședintele CFA România, crede că bugetul este gândit în așa fel încât să ne aliniem la reglementările europene

Știi bine dezbaterile pentru bugetul țării de anul acesta. Pensiile nu cresc, este eliminat sporul pentru angajații de la prefecturi, iar transportul gratuit pentru studenți dispare. Acestea sunt doar câteva decizii. Președintele Camerei de Comerţ Româno-Americană, Ionuț Simion, spune că a apreciat măsurile luate de Florin Cîțu.

Ionuț Simion, președintele Camerei de Comerţ Româno-American: „Orice privat a luat măsuri de a gestiona cât mai bine costurile și am apreciat măsurile luate de premierul Cîțu pentru a reduce cheltuielile la nivelul bugetar.”

Adrian Codîrlașu, vicepreședintele CFA România, crede că bugetul este gândit în așa fel încât să ne aliniem la reglementările europene.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România: „Este un pas bun în aducerea bugetului către reglementările europene. Încă trecem printr-o criză care necesită cheltuieli medicale, cât și cheltuieli de ajutor. Însă avem restricțiile impuse de Uniunea Europeană și cele din agențiile de rating. Guvernul trebuie să vină cu un buget astfel încât să arate o reducere undeva de peste 9% și să ajungem la 6,7%.”

Analistul Mircea Coșea spune că, deși Sănătatea a primit mai mulți bani, era loc de mai bine, ținând cont că suntem în pandemie.

Mircea Coșea, analist: „Bugetul Sănătății are o oarecare creștere, total insuficientă după părerea mea, mai ales după interventia pe care a avut-o președintele Iohannis după întâlnirea de la Cotroceni, când a anunțat intenția de a reforma sistemul medical prin aducerea lui la parametrii europeni, dacă nu mondiali.”

Adrian Mitroi crede că următorii ani vor fi grei, deoarece trebuie să micșorăm deficitul bugetar.

Adrian Mitroi, analist economic: „Noi avem în minister împrumuturi de aproape 15 miliarde de lei. Comparați cu bugetul Educației și o să vedeți cât este de important să ai un buget chivernisit. Urmează trei sau patru ani în care trebuie să aducem acest deficit de la 7% sub 3%.”