• Benjamin Netanyahu a avut un interviu în vederea următoarelor alegeri din Israel.
  • Netanyahu: Pfizer şi Moderna îmi răspund doar mie.
  • Netanyahu a oferit asigurări că Iranul nu va îşi va continua visul nuclear.

Israelul e fruntea. Cam aşa s-ar putea rezuma ultimul interviu al lui Netanyahu, unde şi-a lăudat performaţele în vederea alegerilor de peste mai puţin de două săptămâni.  

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „E un lucru măreţ. Israelul e liderul lumii la vaccinare, Israelul este liderul lumii la reluarea economie. Şi intenţionez să să mă dedic personal economiei”

Israelul a ajuns la performanţa de a vaccina mai mult de 50% din populaţie. Netanyahu a folosit prilejul pentru a se mândri cu relaţia pe care o are cu producătorii serurilor. Contextul mai larg este că deşi a vaccinat mare parte din populaţia israeliană, acesta nu prea s-a uitat şi la Palestinieni.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Până luni, organizaţia care s-a ocupat cu administrarea serurilor pe Malul de Vest, a primit doze doar pentru 6.000 de persoane. 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Lucrez chiar acum cu Pfizer şi Moderna pentru a aduce zeci de milioane de vaccinuri noi şi lucrez pentru a crea planuri. Un plan pentru a produce vaccinuri aici, pentru Israel. 180 de premieri şi preşedinţi sună la Pfizer, sună la Moderna, dar ei nu le răspund la apeluri. Mie mi-au răspuns.”

Netanyahu a oferit o reacţie şi pe subiectul ambiţiilor nucleare ale Iranului.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Datorită modului în care am procedat, planurile Iranului au fost date înapoi pentru ani întregi şi datorită a ceea ce voi face, ei nu vor avea niciodată, niciodată o bombă nucleară. Câtă vreme sunt premier, Iranul nu va avea bombe atomice”.

Nu toţi israelienii sunt fericiţi cu prestaţia de premier a lui Netanyahu. În Ierusalim sunt proteste a 37-a săptămână consecutivă împotriva premierului. Noi alegeri legislative vor avea loc acolo pe 23 martie.