• Joseph Biden nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a anunţat luni seară Casa Albă
  • Joseph Biden a declarat, săptămâna trecută, că Statele Unite vor reacţiona „în mod adecvat” la activităţile balistice nord-coreene
  • Fostul preşedinte american Donald Trump a avut trei întâlniri cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un

Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a anunţat luni seară Casa Albă, conform agenţiei Reuters.

Întrebat dacă abordarea Washingtonului faţă de Phenian va include întâlniri ale lui Joseph Biden cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, aşa cum a procedat fostul preşedinte american Donald Trump, Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat: „Cred că abordarea sa va fi diferită şi că nu are intenţia de a face acest lucru”.

Preşedintele Joseph Biden a declarat, săptămâna trecută, că Statele Unite vor reacţiona „în mod adecvat” la activităţile balistice nord-coreene, subliniind că este dispus să negocieze denuclearizarea Coreei de Nord. „Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii; vor exista reacţii dacă nord-coreenii escaladează criza. Vom răspunde în mod adecvat”, a afirmat Joseph Biden, referindu-se la activităţile balistice ale Phenianului.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Sunt pregătit şi pentru o anumită formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de a avea drept rezultat final denuclearizarea”, a subliniat Biden. Coreea de Nord a testat săptămâna trecută rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Fostul preşedinte american Donald Trump a avut trei întâlniri cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în cadrul eforturilor diplomatice pentru denuclearizarea Coreei de Nord.