• Claudiu Năsui acuză că Programul de Promovare a Exporturilor nu își indeplineşte rolul
  • Ministrul Economiei spune că este folosit în interesul unui grup restrâns de firme
  • Minai Ionescu, preşedintele ANEIR, neagă acuzaţiile şi este sceptic privind raportul

După acuzaţiile ministrului Economiei, Claudiu Năsui, Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor reacţionează. Acesta neagă că cele 100 de milioane de lei ale Programului de Promovare a Exporturilor ar fi folosite în interesul unui grup restrâns de firme.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Neregulile principale privesc la trei lucruri: modul de selectare a târgurilor, modul de selectare a firmelor care merg la târguri şi cel mai grav, modul de atribuire a contractelor mari ale Ministerului, pe care le vedeţi de pe site.”

Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: „Nu ştim raportul în primul rând. Vom cere oficial să ni-l prezinte. După cum l-a prezentat sunt nişte gogomăni, nişte minciuni.”

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Aprope jumătatate, 48% din beneficiarii acestui program nu se găsesc în lista de exportatori ai ţării. Şi multiple firme care beneficiază de acest program au cifră de afaceri zero.”

Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: „În fiecare an s-au împrospătat firmele participante în proporţie de 40%. Nici vorbă că merg aceleaşi firme.”

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Programul acesta este doar o metodă de a lua bani de la stat şi de plimbare în vacanţe luxoase pe banii contribuabililor.”

Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: „Curtea de conturi verifică an de an. Niciodată curtea de conturi nu a imputat nici măcar un leu cuiva că s-ar fi încălcat ceva d.p.d.v legal.”