• Pirlo, campion mondial cu Italia, vinde între 15 şi 20 de mii de sticle de vin pe an.
  • Pique, fundaşul Barcelonei, deţine clubul de liga a treia spaniolă FC Andorra.
  • Leonardo Bonucci, fundașul lui Juve, are un restaurant, Leve, situat într-o vilă istorică.

Îl ştii pe Ronaldinho, starul brazilian. Chiar dacă a jucat la PSG, Barca şi Milan, “dinţosul” a declarat faliment în 2020.

Alţi fotbalişti s-au orientat şi au investit banii în afaceri. Bobo Vieri, fostul star al celor de la Internazionale, şi-a făcut o fabrică de bere.

Bobo Vieri, fost fotbalist: „Se numeşte BomBeer. În italiană, Bomber, este numărul nouă, atacantul. Am făcut asta împreună cu câţiva prieteni. Am creat această bere, numită BomBeer, şi cam acum o lună am lansat-o pe piaţă.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pasiunea lui Gonzalo Higuain, fostul jucător de la Real Madrid, este enologia, ştiinţa care se ocupă cu vinificaţia. Gonzalo are deja o podgorie în Argentina, ţara sa natală.

Şi în România sunt foşti fotbalişti care fac bani după carierele sportive. Florin Lovin, cu afaceri în magazine de articole sportive şi Airbnb, care a jucat la Steaua şi TSV Munchen 1860, îţi spune mai multe.

Florin Lovin, fost fotbalist: „Mi-a venit ideea în Germania, aveam 29 de ani, şi tot timpul am văzut în jurul meu foşti jucători care după ce s-au lăsat de fotbal nu au ajuns prea bine. Am zis să facem ceva care să rămână copiilor, noi avem trei copii, şi a fost un proiect pe care i-am implicat şi pe ei, adică au venit, au săpat şanţuri pentru alei.”