• S-a deschis sezonul de kitesurfing la Constanța
  • Zborul pe apă l-a determinat pe Iulian să-și mute domiciliul la mare pe perioada verii
  • Kitesurfingul se poate practica în fiecare zi dacă bate vântul
  • O oră de curs costă 50 de euro, iar echipamentul este inclus

S-a deschis sezonul de zbor pe apă. Kitesurfingul, sportul care te plimbă pe coama valurilor, cu ajutorul vântului,
a adunat pe plaja din Constanța iubitorii de adrenalină.

Iulian Zamfirov e director comercial în cadrul unei companii multinaționale și e pasionat de kitesurfing. Săptămâna trecută, a practicat acest sport pe lacul Morii, din București, dar nimic nu se compară cu valurile mării.

Iulian Zamfirov, kiter: Am făcut sportul ăsta o dată cumva mai în pustiu așa, fără gașcă și n-a fost la fel, jumătate din sportul ăsta e gașca și anturajul. În fiecare vară mă mut la Constanța pentru pasiunea asta a mea.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Și Ioana Morar a ieșit cu zmeul pe apă, pentru prima dată în acest an. Este din Constanța și nu poate să stea departe de valuri. Practică acest sport de 2 ani.

Ioana Morar, kiter: Este foarte, foarte mișto, atât pot să spun. Este o, nu știu cum să descriu în cuvinte pentru că nu-mi găsesc cuvintele potrivite … Libertate!

Andrei Damian, instructor kitesurfing: Este cea mai bună deschidere deoarece este și cald afară, este și apa caldă, bineînțeles și plaja fiind liberă, pentru noi este perfect.

Poți să încerci și tu kitesurfing-ul, dar trebuie să cunoști regulamentul și riscurile la care te poți expune. Mai trebuie să cântărești peste 45 de kilograme și să fi făcut școala de kitesurfing. O oră de curs costă 50 de euro, iar echipamentul este inclus.