• Circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate pe Magistrala 3 din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Lujerului, anunță Metrorex
  • Pentru evitarea aglomerației la nivel peron, accesul călătorilor în stație a fost restricționat până la remedierea situației
  • Femeia prinsă sub tren la Stația de Metrou Lujerului, scoasă în stare gravă
  • Tânăra a fost transportată la Spitalul Universitar

UPDATE 10.00 – Alice Grasu: „Tânăra este inconștientă“

Tânăra este inconștientă. A suferit un politraumatism și a fost transportată la cel mai apropiat spital de urgență, spune Alice Grasu, manager S.A.B.I.F.

„În urma apelului la 112, la 8.42, a fost trimis un echipaj de prim ajutor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, împreună cu echipe de salvatori, iar de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a fost trimis un echipaj cu un medic de nivelul cel mai înalt. Au ajuns în aproximativ 5 minute“, a declarat, pentru Aleph News, Alice Grasu, manager S.A.B.I.F.

La locul respectiv au găsit tânăra de 20 de ani, inconștientă, între vagonul trei și patru. A primit asistență medicală de urgență și a fost transportată în condiții de siguranță la cel mai apropiat spital de urgență“, a mai spus Alice Grasu.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

La momentul extragerii, aceasta era inconștientă, însă respira. Pentru gestionarea situației de urgență s-a acționat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare si cu o autospecială cu apă și spumă“, spun reprezentanții ISU București-Ilfov.

UPDATE 9.30 – Nu se știe dacă tânăra a căzut sau s-a aruncat

Din primele informații, este vorba despre o femeie de 20 de ani.

Aceasta a fost scoasă de sub tren și se află acum la spital cu semne vitale, însă este în stare critică.

Nu se știe dacă tânăra a căzut sau s-a aruncat.

Conductorul trenului a fost cel care a sunat la 112.

Știre inițială

Traficul metroului este îngreunat, miercuri dimineață, după ce o tânără s-a aruncat în fața trenului la stația Lujerului.

Intervenția salvatorilor este dificilă, tânăra aflându-se între vagonale 3 și 4.

Traficul garniturilor de metrou este blocat în zonă.

Metrorex precizează, într-un comunicat, că începând cu 08:38, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate pe Magistrala 3 din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Lujerului, linia 1.

Pentru evitarea aglomerației la nivel peron, accesul călătorilor în stație a fost restricționat până la remedierea situației.

De asemenea, pentru continuarea călătoriei celor deja aflați în stație, circulația a fost reorganizată în sistem pendulă între stațiile: Preciziei – Lujerului, linia 2 și Eroilor 1 – Preciziei, linia 2.

Conform procedurilor aplicabile în astfel de cazuri a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD, iar instituțiile abilitate vor cerceta condițiile în care s-a produs evenimentul.