• O furtună puternică a avut loc în București, miercuri seara.
  • O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut pe două locuințe, două persoane fiind rănite.
  • Sute de copaci s-au prăbușit peste zeci de mașini.

ACTUALIZARE: Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat joi dimineață bilanţul furtunii de miercuri seara din Bucureşti: 122 de copaci rupţi, 17 stâlpi avariaţi şi 45 de autovehicule avariate.

„Până la ora 6.00 au fost 196 de intervenţii ale echipelor de intervenţie. Avem 122 de copaci care s-au rupt, 17 stâlpi care au fost avariaţi, 13 elemente de construcţie care s-au desprins şi avem 45 de autovehicule avariate în urma fenomenelor meteo extreme din cursul nopţii”, a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

ACTUALIZARE: Două femei au fost transportate la spital. Este vorba despre o femeie de 70 de ani, care a fost transportată de SMURD la Spitalul Militar, și o femeie de 90 de ani, care a fost preluată și transportată la spital de SABIF, potrivit ISU.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Furtuna puternică de miercuri seara a făcut ravagii în București. Mai mulți copaci au căzut peste mașini, o schelă s-a desprins parțial de pe fațada unei cladiri de pe bd. Bratianu, iar o antenă GSM uriașă s-a prăbușit peste mașini și case.

Pe Calea Giulești 309, o antenă GSM de mari dimensiuni a distrus două locuințe.

Două persoane au fost rănite, una dintre acestea fiind transportată imediat la spital, iar cea de-a doua primind îngrijiri medicale.

Traficul a fost blocat.

Mai mulți copaci s-au prăbușit peste mașini

Meteorologii au emis miercuri seara avertizări cod portocaliu de vijelie puternică pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Astfel, potrivit ANM, a fost cod portocaliu de vijelie puternică, cu rafale de peste 70 – 75 km/h, în Bucureşti şi Ilfov, până miercuri noaptea, la ora 23.30.