• Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul creat în jurul premierului Cîțu, în urma dezvăluirilor că a făcut închisoare în America acum 20 de ani, ar putea fi consecința unei încercări de retragere a acestuia din cursa pentru șefia PNL.
  • Ion Cristoiu spune în acest context că Florin Cîțu s-ar putea retrage dacă se va dovedi că a făcut declarații false în legătură cu trecutul său.

“La el, singurul lucru care îl poate termina este dacă undeva există o declarație a lui, și băieții o au, în care el spune că nu a fost condamnat sau nu a avut nicio problemă cu alcoolul. Este terminat. E fals în acte”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu a prezentat principale ipoteze legate de apariția acestuia scandal din care nu lipsește o posibilă implicare a președintelui Iohannis.

“După părerea mea, cea mai importantă ipoteză este următoarea: aceasta vine de la Cotroceni. Până pe 25 septembrie, mai pot fi impuse candidaturi la șefia PNL. Florin Cîțu, când a fost propus candidat să-l bată pe Ludovic Orban, s-a contat pe faptul că are funcția de premier, s-a contat pe faptul că nu e atît de prost om politic. Nu întâmplător au ales un premier care are vizibilitate, bani. În această perioadă, Cîțu nu a corespuns așteptărilor. Cu primarii s-a purtat arogant, vă spun eu din surse. S-a dus peste tot, dar nu vorbea el. Și în acel moment, și mult mai grav, a obligat sistemul să facă lucruri compromițătoare, apropo de DNA. Și cred ca ori să i se fi cerut să se retragă ori să se încerce retragerea lui”, a susținut publicistul.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Ion Cristoiu mai spune că dacă se urmărește o retragere a lui Florin Cîțu, atunci aceasta va viza candidatura la șefia PNL și nu postul de premier.

“Dacă există un scenariu, el este de retragere a lui de la PNL, nu din funcția de premier pentru că e riscant. Dacă se retrage din funcția de premier am avea o criză politică uriașă. Trebuie să pun un alte premier. Și-atunci, până pe 25 septembrie se poate întâmpla o mișcare: susținătorii lui Iohannis spun: ne pare rău, nu mai merge. El iese și anunță că renunță la candidatura la șefia PNL și că recomandă organizațiilor care l-au susținut să-l susțină pe ăla. După părerea mea, numai Ciucă poate fi”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, dacă în perioada următoare se va întîmpla ceva care să abată atenția de la acest scandal, înseamnă că s-a pus la cale o diversiune pentru a-l salva pe Florin Cîțu.

“Dacă până duminică seara niciun susținător nu zice nimic s-a terminat, rămâne Cîțu. Dacă mâine iese un tărăboi mai mare decât ne-am aștepta cu acel marș al LGBT înseamnă că a fost pusă la cale o diversiune ca să-l salveze pe Cîțu. Nu cred că președintele se va pronunța… dacă va spune că trebuia să-și dea demisia, înseamnă că deja i-a cerut demisia. Nu cred că bătălia se duce pe postul de premier pentru că produce o criză. La ora actuală, dacă nu e Iohannis în piesă… băieții sunt cu sondajele și zic hai să vedem. Deocamdată, din punctul meu de vedere, nu văd o presiune de care să țină cont Iohannis”, a mai spus publicistul.