• „Iisus Hristos a fost primul comunist din lume“, afirmă liderul Partidului Comunist din Rusia.
  • Gennady Zyuganov: „Trebuie să studiem Biblia“.

Primul comunist din lume nu a fost nimeni altul decât Iisus Hristos“, consideră liderul Partidului Comunist din Rusia. Afirmația a făcut-o în timpul unui interviu pentru Komsomolskaya Pravda.

Puneţi predica lui Iisus de pe munte alături de codul moral al celui care a pus bazele comunismului şi vi se va tăia respiraţia“, continuă Gennady Zyuganov, care explică faptul că „principalul slogan al comunismului – «Cine nu lucrează nu va mânca» – este scris în a doua epistolă a apostolului Pavel“. Afirmația apare în Noul Testament.

„Trebuie să studiem Biblia“, încheie Zyuganov.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Comentariile acestuia vin în contextul în care Partidul Comunist din Rusia încearcă să câștige locuri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului din Rusia, la alegerile parlamentare din 17-19 septembrie, scrie The Moscow Times.

O astfel de declarație ar fi fost probabil nemaiauzită în timpul erei sovietice, când guvernul comunist a urmat o politică de ateism. Totuși, în anii post-sovietici, în special în ultimul deceniu al guvernării președintelui Vladimir Putin, guvernul a stabilit legături cu Biserica Ortodoxă Rusă.