• Premierul Florin Cîțu confirmă că se discută despre eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli.
  • Autoritățile se gândesc la introducerea testelor de salivă în școli.
  • Autoritățile au avut o întâlnire în acest sens.

Premierul Florin Cîțu confirmă că se discută despre eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli și spune că autoritățile se gândesc la introducerea testelor de salivă în școli.

Florin Cîțu a declarat că a fost o întâlnire între Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, DSU și INSP.

Legat de posibilitatea eliminării pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli, premierul spune: „Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituții care nu e cazul să fie închise. Vom vedea care este concluzia acestei întâlniri. Vrem să menținem prezența fizică în școli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Ministerul Educației anunța marți că 99% dintre părinți nu vor să îi testeze pe copii, ceea ce, în opinia lui Cîțu, „este trist”: „poate încercăm cu teste de salivă. Vom vedea cum putem să facem, dar intenția rămâne de a avea școlile cu prezență fizică în continuare. Știm foarte bine că școala online nu a avut cele mai bune rezultate anul trecut”.

Întrebat dacă este vorba despre testarea obligatorie pentru toți elevii, prim-ministrul a răspuns că urmează să vadă varianta finală, „dar vrem să introducem acest test non-invaziv ca să fie mult mai simplu”.