• Situaţia de astăzi „este de neînţeles, nebună”, spune Ward.
  • Criza porcilor afectează Anglia.
  • Marea Britanie se confruntă cu lipsa de lucrători după Brexit.

După criza benzinei, sectorul abatoarelor este şi el afectat de consecinţele Brexitului. Guvernul Johnson „refuză să accepte” lucrătorii străini, iar fermierii acuză: „supermarketurile sunt pline cu carne din străinătate”.

„Niciodată în istoria acestei ţări nu a trebuit să exterminăm animale perfect sănătoase din cauza intransigenţei unui guvern care refuză să accepte lucrători cu abilităţile necesare”, acuză Meryl Ward, care conduce ferma familiei din Lincolnshire.

Situaţia de astăzi „este de neînţeles, nebună”, spune Ward.

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?
EȘTI TRIST? AI LIBER!

Puţini muncitori cu experienţă ar fi suficienţi, a subliniat el, pentru a aborda o problemă care pare acum destinată să conducă la sacrificarea a 120.000 de porci. Criza din abatoare, unde, conform datelor Asociaţiei Naţionale a Porcilor, a existat o scădere a personalului de aproximativ 15%, este similară cu cea a benzinei. De altfel, există o penurie de lucrători în Marea Britanie post-Brexit.

Chelnerii, asistenţii medicali, zidarii, muncitorii din abatoare şi şoferii de camioane nu sunt suficienţi (noua viză pentru europenii care ştiu să conducă un camion a atras până acum doar 26 de candidaţi).

Pentru premierul Boris Johnson, care va vorbi miercuri la conferinţa conservatorilor de la Manchester, a declarat că este greşit să se vorbească despre o criză: „Lipsa de personal din anumite sectoare va obliga angajatorii să îmbunătăţească salariile şi condiţiile de muncă”. De prea mult timp, afacerile s-au bazat pe imigranţi low-cost”, a adăugat el.