Am trecut sau nu de vârful valului patru? E întrebarea care apare după bilanțul infectărilor anunțat de autorități ieri. România a înregistrat o scădere a infectărilor – e drept, venim după o zi de weekend, iar istoria ultimelor luni ne-a arătat că numărul testelor e mai mic pe final de săptămână!

România a raportat ieri 9.148 de noi infectări cu COVID-19. 183 sunt ale unor pacienți care au mai trecut o dată prin boală în urmă cu șase sau mai multe luni. Din păcate, numărul deceselor continuă să rămână la un nivel ridicat – peste 200! La fel și al pacienților internați la ATI!

Reamintim că România vine după o săptămână de record în care și-a doborât de mai multe ori propriul record de infectări. 15.037 a fost cel mai ridicat bilanț de până acum.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Pe la mijlocul lunii octombrie o să atingem vârful. Săptămâna trecută totuși a mai scăzut accelerarea infectărilor. Numărul de teste private a scăzut cu peste 10% și au stagnat față de săptămâna trecută. Ne putem aștepta ca săptămâna viitoare să mai avem o creștere dar să fie în zona de 15% o să ajungem la 16-17 mii de cazuri și acesta să fie vârful. Depinde foarte mult dacă e un vârf sau un platou. Știm din valul 3 că în România la 6.000 de cazuri pe zi se umpleau secțiile de ATI din România. Dacă cumva se stabilizează pe un platou e foarte grav. Nu mai contează dacă avem 16 sau 20 de mii, contează să fim sub 8.000. Și dacă o să vedem săptămâna asta o scădere, săptămânile viitoare vom vedea o creștere în decese și în numărul de oameni de la secțiile ATI”, a declarat Octavian Jurma în emisiunea Știu, la Aleph News.