• Tânărul de 18 ani încerca, de fapt, să se arunce în aer, dar a supraviețuit.
  • El este în stare critică la spital.
  • Alte 12 persoane sunt rănite în urma exploziei.


Un adolescent rus a detonat un dispozitiv exploziv la o școală ortodoxă din apropierea unei mănăstiri din afara Moscovei, rănind mai multe persoane. Ministerul rus de Interne a declarat că un tânăr de 18 ani, absolvent al școlii din Serpukhov, a încercat să se arunce în aer. Se pare că acesta a supraviețuit.

Ministerul spune că printre răniți se află și un copil de 15 ani. Presa locală spune că până la 12 persoane sunt rănite. Rusia a înregistrat în ultimii ani o creștere a atacurilor comise de adolescenți asupra școlilor.

Presa locală relatează că adolescentul care a detonat explozibilul a supraviețuit și se află în stare critică la spital. Numele acestuia nu a fost dezvăluit. Agenția rusă de știri Interfax a citat o sursă care a declarat că este posibil ca atacul să fi fost motivat de animozitatea adolescentului față de profesorii și elevii școlii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

O altă sursă a declarat pentru agenția de presă Tass că fostul licean plănuia un atac în timpul rugăciunilor de dimineață, dar dispozitivul său exploziv a explodat la intrarea în mănăstire. Procurorii din regiunea Moscovei au deschis o anchetă pentru tentativă de omor – dar motivul atacului nu a fost încă confirmat oficial.

Procurorii au postat o înregistrare video de la fața locului în care se vede poliția și ambulanțele în fața mănăstirii. Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyev, nu a precizat câți studenți au fost răniți, dar a spus că niciunul nu se află în stare de pericol pentru viață.

Într-o postare pe Telegram, el a declarat că toate serviciile au reacționat la timp și că medicii au ajutat copiii răniți.