• Poliția a arestat un bărbat înarmat care a încercat să intre în Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a sărbătorește Crăciunul împreună cu familia sa.
  • Potrivit The Guardian, intrusul avea asupra sa o armă ofensivă, dar nu a reușit să pătrundă în niciuna dintre clădiri.
  • După cum relatează ziarul, comisarul Rebecca Mears a explicat că incidentul este în curs de investigare.

Poliția a arestat un bărbat înarmat care a încercat să intre în Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a sărbătorește Crăciunul împreună cu familia sa.

Potrivit The Guardian, intrusul avea asupra sa o armă ofensivă, dar nu a reușit să pătrundă în niciuna dintre clădiri.

După cum relatează ziarul, comisarul Rebecca Mears a explicat că incidentul este în curs de investigare. „A fost arestat sub suspiciunea de violare de domiciliu și posesie de armă”, a spus ea, adăugând că bărbatul se află în custodia poliției.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE

În plus, Mears a spus că procesele de securitate au fost activate în momentul în care bărbatul a intrat în incintă. Membrii familiei regale au fost deja informați despre incident. „Nu credem că există vreun pericol major”, a adăugat el.

Regina Elisabeta l-a menționat pe soțul ei în timpul discursului

Mesajul tradițional de Crăciun al Elisabetei a II-a din acest an a fost unul dintre cele mai personale discursuri din lunga sa domnie. În primul ei sezon festiv fără Ducele de Edinburgh, care a murit în aprilie, și-a amintit de soțul ei și a empatizat cu familiile îndurerate.

În vârstă de 95 de ani, suverana britanică a înregistrat discursul difuzat în această după-amiază de principalele televiziuni din Marea Britanie, în urmă cu câteva zile, la reședința sa de la Castelul Windsor. Îmbrăcată în roșu, cu o fotografie cu ea și Ducele pe masă, ea a mulțumit pentru „căldura și afecțiunea” pe care le-a primit în ultimele luni.