• În Israel se așteată ca numărul de cazuri zilnice de COVID-19 să atingă un record.
  • Persoanele de peste 60 de ani și personalul medical vor primi un al doilea rapel.
  • Israelul aprobă pilula antivirală Merck pentru persoanele de peste 18 ani.

Israelul introduce doza a patra pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical din cauza numărului de infecții. Premierul Naftali Bennett a declarat duminică că Israelul va oferi a patra doză de vaccin COVID-19.

Israelul a aprobat săptămâna trecută o a patra doză de vaccin dezvoltat de Pfizer (PFE.N) și BioNTech (22UAy.DE), o a doua doză de rapel, pentru persoanele cu imunitate compromisă și pentru persoanele în vârstă care locuiesc în centre de îngrijire.

„Avem acum un nou strat de apărare”, a declarat Bennett într-o conferință de presă televizată, adăugând că cel mai înalt oficial medical al guvernului israelian, a cărui aprobare este necesară pentru a extinde campania de rapel, a semnat ultima măsură.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„Israelul va fi din nou pionier în efortul global de vaccinare”, a declarat Bennett. Anterior, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a declarat că Israelul ar putea ajunge la imunitate de turmă pe măsură ce infecțiile Omicron au crescut și pilula antivirală molnupiravirală a Merck & Co (MRK.N) a fost aprobată pentru utilizarea la pacienții COVID-19 cu vârsta peste 18 ani.

Varianta Omicron, foarte transmisibilă, a provocat un val de cazuri de coronavirus, infecțiile la nivel mondial atingând un nivel record, cu o medie de puțin peste un milion de cazuri detectate în fiecare zi între 24 și 30 decembrie, potrivit datelor Reuters.

Cu toate acestea, numărul deceselor nu a crescut în aceeași măsură, ceea ce ridică speranța că noua variantă este mai puțin letală, o opinie pe care Bennett a reluat-o și el, descriind cel de-al doilea rapel ca fiind în mare parte o încercare de a preveni îmbolnăvirile grave în rândul persoanelor în vârstă. citeste mai departe

Cazurile zilnice din Israel sunt așteptate să atingă cote record în următoarele trei săptămâni. Bennett a declarat că până la 50.000 de persoane ar putea fi infectate în curând în fiecare zi, în timp ce eligibilitatea pentru testare ar putea fi înăsprită pentru a ajuta la reducerea cozilor lungi la stațiile de testare. Israelul introduce doza a patra din cauza numărului de infecții cu varianta Omicron.

Șeful grupului de lucru pentru coronavirus din cadrul Ministerului Sănătății, Salman Zarka, a declarat că imunitatea de turmă este departe de a fi garantată, deoarece experiența din ultimii doi ani a arătat că unii pacienți cu COVID-19 care s-au vindecat au fost ulterior reinfectați.

Ministerul israelian al Sănătății afirmă că aproximativ 60% din populația sa de 9,4 milioane de locuitori sunt complet vaccinați, aproape toți cu vaccinul Pfizer-BioNTech, ceea ce înseamnă că fie au primit trei doze, fie au primit recent a doua. Dar sute de mii dintre cei eligibili pentru o a treia vaccinare nu au făcut-o până acum.

În ultimele 10 zile, numărul infecțiilor zilnice a crescut de peste patru ori. Cazurile grave au crescut, de asemenea, dar într-un ritm mult mai scăzut, de la aproximativ 80 la aproximativ 100.