Dacă nu aveți un organizator de bucătărie sau un alt sistem bun pentru a vă depozita condimentele, lucrurile pot deveni foarte dezordonate foarte repede. Poate că le aliniați în rânduri în dulapurile dvs. sau le strângeți pe o tavă lângă aragaz.

Nu vă puteți aminti niciodată dacă aveți condimente pentru plăcintă de mere sau de cât timp aveți nucșoară și, de fiecare dată când coaceți, trebuie să amestecați sticlele până găsiți extractul de vanilie. Este suficient să răsturnați din greșeală chimenul pentru a crea un efect de domino cu condimentele care cad. Uite așa, totul în cămară este portocaliu și primește beneficiile antiinflamatorii ale turmericului.

Pentru a preveni ca această situație total ipotetică, care nouă nu mi s-a întâmplat absolut niciodată, să vi se întâmple și dvs., este important să vă păstraț condimentele organizate. Aceasta este metoda noastră preferată pentru organizarea in bucatarie a condimentelor – și credem că te va face un bucătar mai bun. Dar, înainte de a începe, veți dori să adunați câteva provizii. Iată care sunt instrumentele preferate de organizare a condimentelor:

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?
EȘTI TRIST? AI LIBER!

1. Un set de sticle sau borcane de condimente

Este mai bine să vă cumpărați condimentele pe măsură ce aveți nevoie de ele, decât să cumpărați un set întreg deodată. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că deseori vă alegeți cu un sortiment de sticle de diferite forme și dimensiuni, plus niște pungi de plastic fragile dacă cumpărați vrac. Dacă doriți ca acestea să se stivuiască frumos sau să se potrivească perfect într-un sertar, lângă un serviciu de masă sau pe un raft, va trebui să „decantați” condimentele dvs. în recipiente mici. Ne place să folosim recipiente transparente pentru cosmetice, deoarece puteți vedea ce se află înăuntru, sunt ușor de etichetat și au o gură largă din care este ușor să scoateți condimentele.

2. Un aparat de făcut etichete

Puteți face acest lucru cu bandă adezivă și un marker, dar dacă doriți cu adevărat să vă simțiți ca un geniu al organizării, folosiți un adevărat aparat de etichetat pentru a eticheta fiecare dintre borcanele dvs. Etichetele ar trebui să meargă în partea de sus dacă condimentele vor fi păstrate într-un sertar sau organizator bucatarie sau pe partea din față a fiecărui borcan dacă vor sta pe un suport de condimente sau într-un dulap. Asigurați-vă că includeți o dată limită de utilizare, precum și numele condimentului.

3. Un raft/organizator de bucătărie pentru condimente

Dacă nu aveți spațiu pentru a păstra toate condimentele laolaltă, depozitați-le pe cele pe care le folosiți cel mai frecvent pe un mic raft de condimente, organizator de bucătărie sau pe un raft instalat pe perete, lângă blatul sau suprafața de gătit. Dacă nu vă deranjează să sacrificați spațiul de pe blat, puteți plasa un mic raft de condimente pe blat. Asigurați-vă că puteți vedea și accesa fiecare condiment în parte, fără a muta un altul din drum. Din nou, rezervați acest lucru pentru condimentele dvs. cele mai utilizate, de zi cu zi, astfel încât suportul să nu ocupe prea mult spațiu.

4. Organizatoare pentru sertarele de condimente

Alternativ, cumpărați un organizator de bucătărie de sertare pentru condimente și plasați condimentele pe care le folosiți frecvent într-un sertar amplasat convenabil. Organizatoarele vă vor menține condimentele aliniate și vor evita ca acestea să se rostogolească de fiecare dată când scoateți câteva pentru a le folosi.

5. Rafturi pentru condimente pentru ușile dulapurilor sau ale cămării

Pentru condimentele mai puțin folosite, un raft pe ușa cămării sau a dulapului, ca acesta, le va ține la distanță, dar disponibile atunci când aveți nevoie de ele. Sau, cumpărați recipiente cu fund magnetic și lipiți-le pe o suprafață magnetică instalată pe ușa dulapului dvs. sau pe partea laterală a frigiderului.

6. Lazy Susan antiderapant

Dacă aveți spațiu pentru dulap sau rafturi, un Lazy Susan este o modalitate excelentă de a păstra condimentele suplimentare ușor accesibile. Ne plac cele de tip antiderapant, astfel încât să nu sfârșiți prin a trimite acele condimente să se prăbușească peste tot pe blat cu o rotire prea zeloasă.

Cum să vă organizați condimentele

Puneți-vă deoparte o oră (nu ar trebui să dureze mult) și faceți un bilanț al condimentelor pe care le aveți la îndemână, aruncând acele condimente pe care nu le veți folosi niciodată, astfel încât să puteți găti mai creativ cu restul. Pur și simplu: un sertar de condimente curat și organizat inspiră o bucătărie mai inventivă și mai aromată.

Curățați tejgheaua și scoateți fiecare borcan, cutie și pliculeț de condimente și ierburi uscate pe care le aveți plutind prin bucătărie.

Dacă are mai mult de un an și nu vă amintiți când l-ați folosit ultima dată, trebuie să dispară. Condimentele întregi se păstrează, în general, un pic mai mult decât cele măcinate – unul dintre cele mai bune argumente pentru a cumpăra condimente întregi în loc de măcinate în primul rând – și condimentele care sunt mai dense au o durată de depozitare mai lungă. Asta înseamnă că acea păstaie de cardamom de hârtie probabil nu va rezista la fel de mult ca un miez de nucșoară tare ca piatra. Dacă nu sunteți sigur, zdrobiți sau radeți puțin și adulmecați-l – nu ar trebui să trebuiască să vă străduiți prea mult pentru a detecta o aromă distinctă a condimentului în cauză.

Aveți două borcane pe jumătate goale (dar încă parfumate) de pudră de chili? Amestecați-le împreună. De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a pregăti niște amestecuri de condimente. Puteți chiar să amestecați condimente întregi împreună pentru a le măcina mai târziu într-un amestec de condimente, folosind o mașină electrică de măcinat condimente sau un mortar și un pistil.

Cel mai important factor pentru a decide ce tip de depozitare a condimentelor doriți este să determinați ce ar funcționa cel mai bine în bucătăria dvs.: păstrarea condimentelor departe de căldură este esențială pentru a le prelungi durata de viață, așa că încercați să alegeți un loc care să fie îndepărtat de cuptor și de ferestrele luminoase.

Dacă alegeți să vă decantați condimentele în recipiente uniforme, experții subliniază importanța etichetării fiecărui borcan; o bandă adezivă și un marker sunt suficiente sau puteți să mergeți pe calea mai scumpă a etichetării. Asigurați-vă doar că notați atât tipul de condiment sau de amestec de condimente, cât și data la care a fost cumpărat sau amestecat.