• Susţinerea economiei, realizarea coeziunii sociale şi asigurarea solidarităţii între generaţii sunt cele trei obiective generale ale pachetului Sprijin pentru România, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.
  • Acesta spune că unele măsuri vor intra în vigoare de la 1 mai.
  • „Vorbim de acordarea unui ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor în valoare de peste un milion de euro, cu efect important de dezvoltare regională, cu perspective de continuare”, a explicat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă susţine că pachetul Sprijin pentru România are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din valoare fiind asigurată din fonduri europene, iar 48% de la bugetul de stat.

„Are trei obiective principale: susţinerea economiei pentru o creştere economică sănătoasă, realizarea coeziunii sociale şi desigur solidaritate între generaţii”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a spus că unele măsuri care vizează economia vor intra în vigoare de la 1 mai sau 1 iunie. De asemenea, el a anunţat că măsura care vizează acordarea a 50 de euro la fiecare 2 luni pentru anumite categorii sociale va intra în vigoare de la 1 iunie.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

„Măsurile incluse în pachetul Sprijin pentru România răspund problemelor cu care se confruntă românii şi economia românească”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Referitor la măsurile susţinute din fonduri europene, el le-a menţionat pe cele pentru sprijinirea unor companii sau cele care fac parte din pachetul social.

În acest pachet avem măsurile care vizează sprijinirea cu până la 400.000 de euro a companiilor care au suferit sau suferă de pe urma acestor creşteri ale preţurilor la energie sau cele care sunt afectate de contextul regional. Sunt, de asemenea, măsurile care vizează pachetul social. Şi ele vor continua şi în anul viitor. Toate acestea urmează să fie agregate în funcţie de măsurile care urmează să fie luate în continuare la nivelul UE şi bugetul pentru anul viitor”, a spus el. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că un buget de 200 de milioane de euro este alocat stimulării„ investiţiilor cu impact major în economie”, programul intrând în vigoare de la 1 mai.

Vorbim de acordarea unui ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor în valoare de peste un milion de euro, cu efect important de dezvoltare regională, cu perspective de continuare”, a explicat Ciucă.

„Astfel, pentru susţinerea investiţiilor publice sunt alocate 5,2 miliarde lei în acest an pentru continuarea şi finalizarea contractelor în derulare. Se aprobă, astfel, săptămâna aceasta, o OU pentru fondurile care vor fi alocate de la bugetul de stat şi în două săptămâni un at act normativ pentru reglementarea alocării fondurilor de la UE”, anunţă primul ministrul Ciucă.