• Fredie Blom a murit la 116 ani.
  • Sud-africanul era considerat cel mai bătrân bărbat din lume.
  • Fredie Blom s-ar fi născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904.
  • Familia lui Blom a spus că acesta a murit sâmbătă din cauze naturale în Cape Town.

Fredie Blom, un sud-african despre care se crede că era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la 116 ani, scrie BBC. Actele de identitate ale lui Fredie îți spun că s-a născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904. Totuși, acest lucru nu a fost niciodată verificat de Guinness World Records.

Sursă foto: BBC

Ești curios care e povestea lui? Îți spun că atunci când era adolescent, întreaga lui familie a murit din cauza gripei spaniole din 1918. El nu doar că a supraviețuit atunci, dar a trecut și prin două războaie mondiale și apartheid.

Blom spunea pentru BBC în 2018 că nu există vreun secret special pentru longevitatea sa: „Există un singur lucru – este omul de sus (Dumnezeu – n.r.). El are toată puterea. Eu nu am nimic. Eu pot să cad în orice moment, dar El mă ține“.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Îți mai mărturisesc că Blom și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca muncitor – mai întâi la o fermă și apoi în industria construcțiilor – și s-a pensionat abia după ce a depășit 80 de ani. A renunțat la băutură în urmă cu mulți ani, dar nu și la tutun.

Sursă foto: Profimedia

Vârsta nu era un impediment pentru el. „Acum două săptămâni, bunicul încă mai tăia lemne. A fost un om puternic, plin de mândrie“, povestește un reprezentant al familiei, Andre Naidoo.