• Într-un interviu acordat postului italian de televiziune RAI, Zelenski a fost întrebat despre comentariile lui Macron de luni, în care a avertizat că Europa trebuie să evite să îl umilească pe Putin.
  • Macron căuta „în zadar o cale de ieşire pentru Rusia”, a spus Zelenski.
  • Paluatul Elysée a respins acuzaţiile lui Zelenski.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa pentru a-l ajuta pe liderul rus, Vladimir Putin, să salveze aparenţele, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Într-un interviu acordat postului italian de televiziune RAI, Zelenski a fost întrebat despre comentariile lui Macron de luni, în care a avertizat că Europa trebuie să evite să îl umilească pe Putin.

„Vrem ca armata rusă să plece de pe teritoriul nostru – nu suntem pe teritoriul rusesc. Nu îl vom ajuta pe Putin să salveze aparenţele plătind cu teritoriul nostru. Asta ar fi nedrept”, a spus Volodimir Zelenski adăugând că Ucraina nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeii de către Rusia.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Macron căuta „în zadar o cale de ieşire pentru Rusia”, a spus Zelenski.

Paluatul Elysée a respins acuzaţiile lui Zelenski.

„Preşedintele Republicii nu a discutat niciodată nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski şi nu i-a cerut niciodată preşedintelui Zelenski vreo concesie. El a spus întotdeauna că depinde de ucraineni să decidă termenii negocierilor lor cu ruşii”, a declarat vineri un oficial al palatului Elysée, citat de Politico.