• O parte din gheţarul Marmolada din Alpii Italiei s-a desprins duminică.
  • Şase oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte 14 persoane sunt rănite, potrivit bilanțului provizoriu. Circa zece persoane sunt dispărute.
  • Temperaturile record din ultimele săptămâni au jucat un rol important.

O parte din gheţarul Marmolada din Alpii Italiei s-a desprins duminică. Avalanşa rezultată a ucis cel puțin șase oameni, a anunţat preşedintele provinciei Trento, Maurizio Fugatti, potrivit dpa, citat de Agerpres.

„Operațiuni de salvare sunt în desfășurare după o avalanșă masivă de gheață, în care sunt implicați și excursioniști”, se arată într-un comunicat al guvernului provinciei Trento, care precizează că s-ar putea să fie un „bilanț mare” al răniților și morților.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

De asemenea, alte cel puţin 14 persoane au fost rănite în avalanşă, a mai precizat preşedintele provinciei Trento.

Răniții au fost duși la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoanele dispărute sub gheaţă, zăpadă şi pietre.

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la zece grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a mai spus Luca Zaia.