• Liz Truss s-a întâlnit cu Charles împreună cu alți miniștri de rang înalt la Palatul Buckingham.
  • Truss a fost unul dintre mai mulți parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credință noului rege.
  • Ea a fost prezentă atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii.

Premierul Liz Truss îl va însoți pe regele Charles al III-lea într-un turneu în cele patru națiuni ale Marii Britanii pentru a conduce zilele de doliu național pentru mama sa, regina Elisabeta, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt.

Truss, care a fost numită prim-ministru de către Elisabeta marți, în ultimul său act public, a fost unul dintre mai mulți parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credință noului rege într-o sesiune specială în parlament, mai devreme sâmbătă, în urma decesului reginei.

De asemenea, ea a fost prezentă, alături de șase foști prim-miniștri, episcopi de rang înalt și mai mulți politicieni, atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii pline de culoare și încărcate de fast și tradiție.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ulterior, ea s-a întâlnit cu Charles împreună cu alți miniștri de rang înalt la Palatul Buckingham. În ceea ce privește implicarea premierului, ea se va alătura regelui în timp ce acesta va conduce doliul național în Regatul Unit, participând la slujbele de reculegere din Scoția luni după-amiază, în Irlanda de Nord marți și în Țara Galilor vineri”, a declarat purtătorul de cuvânt reporterilor.