• Prințul Harry nu a purtat uniforma militară la funeraliile Reginei.
  • Un purtător de cuvânt de la Sussex a declarat: Prințul Harry va purta un costum de dimineață pe parcursul evenimentelor în onoarea bunicii sale. Deceniul său de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poartă și cerem respectuos ca accentul să rămână pe viața și moștenirea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, potrivit comentatorului regal și autorului Omid Scobie.
  • Ieri s-a relatat cum prințului Harry i s-ar fi refuzat șansa de a purta uniforma militară în timp ce o jelește pe Regină, deși unchiului său căzut în dizgrație, prințul Andrew, i se va permite să facă acest lucru în timpul priveghiului în stare de veghe.

Prințul Harry nu a purtat uniforma militară la funeraliile Reginei. Un purtător de cuvânt de la Sussex a declarat: Prințul Harry va purta un costum de dimineață pe parcursul evenimentelor în onoarea bunicii sale. Deceniul său de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poartă și cerem respectuos ca accentul să rămână pe viața și moștenirea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, potrivit comentatorului regal și autorului Omid Scobie.

Ieri s-a relatat cum prințului Harry i s-ar fi refuzat șansa de a purta uniforma militară în timp ce o jelește pe Regină, deși unchiului său căzut în dizgrație, prințul Andrew, i se va permite să facă acest lucru în timpul priveghiului în stare de veghe.

Harry, care a acționat pe front în timpul a două misiuni în Afganistan, va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei monarhe. Doar membrii familiei regale care lucrează – ceea ce Harry și Andrew nu sunt – au voie să se îmbrace în uniformă la cinci ceremonii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Acestea sunt slujba de la Catedrala St Giles din Edinburgh, care a avut loc mai devreme, unde Andrew a purtat un costum de dimineață, și procesiunea sicriului la Westminster Hall, priveghiul, înmormântarea în Westminster Abbey și slujba de înmormântare la Windsor.

Cu toate acestea, Andrew, care s-a retras din viața publică în urma scandalului provocat de prietenia sa cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein și căruia ulterior i-au fost retrase titlurile onorifice, va purta uniforma pentru ultimul priveghi în jurul sicriului Reginei, la Westminster Hall.

Îi este permis să o poarte ca semn special de respect pentru răposata sa mamă, dar nu și în alte ocazii.

Este posibil să fie o lovitură amară pentru fostul soldat Harry, care este mândru de deceniul său în forțele armate și care a fost întristat după ce Regina i-a retras rolurile militare onorifice, inclusiv pe cel de căpitan general al Royal Marines, după Brexit.

O sursă a confirmat că Harry – al cărui grad este de căpitan – nu va purta uniforma la nici un eveniment. Harry și-a pierdut titlurile militare onorifice după ce a decis să se retragă din funcția de senior working royal alături de soția Meghan în 2020.