• Managerul său a declarat că acesta se afla în vizită la casa unui prieten din Los Angeles când a suferit un atac de cord.
  • Surse din cadrul poliției au declarat pentru site-ul de divertisment TMZ că la locul morții lui Coolio nu au fost găsite droguri sau accesorii pentru droguri.
  • Poliția a deschis o anchetă privind decesul, dar nu pare să existe niciun semn de crimă.

Rapperul Coolio, cunoscut mai ales pentru hitul Gangsta’s Paradise din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani. Managerul său a declarat că acesta se afla în vizită la casa unui prieten din Los Angeles când se pare că a suferit un atac de cord.

Pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr, Coolio a apărut pe scena rap din Los Angeles în anii 1980, însă piesa Gangsta’s Paradise a fost cea care l-a propulsat spre faima internațională și i-a adus un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo.

Melodia a ajuns pe primul loc în topurile Billboard din SUA și a rămas acolo timp de trei săptămâni. A mai fost nominalizat la alte cinci premii Grammy în timpul carierei sale, care a început la sfârșitul anilor 1980.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Hitul său Fantastic Voyage a ajuns pe locul 3 în Billboard Hot 100. Rapperul american Vanilla Ice a declarat că a fost speriat” în urma informațiilor privind moartea lui Coolio.

Sunt îngrozit, tocmai am auzit că bunul meu prieten Coolio a murit”, a scris pe Twitter rapperul, pe numele real Robert Matthew Van Winkle. Fosta vedetă NWA, Ice Cube, a declarat: Aceasta este o veste tristă”.

Rapperul, pe numele real O’Shea Jackson Sr, a scris pe Twitter: Am fost martor direct la ascensiunea acestui om spre vârful industriei. Odihnește-te în pace”. MC Hammer l-a descris pe Coolio ca fiind unul dintre cei mai simpatici tipi pe care i-am cunoscut”.

Oameni buni. RIP Coolio”, a scris el. El a împărtășit, de asemenea, o fotografie alb-negru a rapperului. Ulterior, el a postat o a doua fotografie cu cei doi împreună, alături de Tupac și Snoop Dogg.
Snoop Dogg a scris: Gangsta’s Paradise. R I P.” El a distribuit pe Instagram o fotografie cu cei doi, pozând pe platoul de filmare al videoclipului pentru piesa lor colaborativă din 2006, Gangsta Walk.
Comediantul muzical Weird Al Yankovic și-a prezentat omagiile, împărtășind o fotografie cu cei doi îmbrățișându-se și adăugând: Amândoi sunt îmbrățișați: RIP Coolio”.

A înregistrat piesa Gangsta’s Paradise pentru filmul Dangerous Minds din 1995, cu Michelle Pfeiffer în rolul principal. De asemenea, a compus piesa de deschidere Aw, Here It Goes! pentru serialul TV Kenan & Kel. Rapperul a ocupat locul al treilea în cea de-a șasea serie a emisiunii Celebrity Big Brother de pe Channel 4 în 2009.

Surse din cadrul poliției au declarat pentru site-ul de divertisment TMZ că la locul morții lui Coolio nu au fost găsite droguri sau accesorii pentru droguri. Acesta a relatat că paramedicii au fost chemați la o casă din Los Angeles în jurul orei 16:00 pentru o urgență medicală, iar când au ajuns acolo l-au declarat mort pe Coolio.