• Președintele rus Vladimir Putin va participa vineri, la Kremlin, la o ceremonie în cadrul căreia patru regiuni din Ucraina vor fi încorporate oficial în Rusia.
  • Anexarea oficială a fost așteptată pe scară largă în urma voturilor care s-au încheiat marți.
  • Statele Unite și aliații lor occidentali au condamnat dur voturile ca fiind o farsă”.

Putin a confirmat joi că va anexa în mod oficial părți ale Ucrainei în care zonele ocupate au organizat referendumuri, orchestrate de Kremlin, pentru a se supune regimului Moscovei, pe care guvernul ucrainean și Occidentul le-au denunțat ca fiind ilegale și fraudate.

Președintele rus Vladimir Putin va participa vineri, la Kremlin, la o ceremonie în cadrul căreia patru regiuni din Ucraina vor fi încorporate oficial în Rusia, a declarat presei purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Peskov a declarat că administratorii pro-Moscova ai regiunilor vor semna tratate de aderare la Rusia în timpul ceremoniei de la Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Anexarea oficială a fost așteptată pe scară largă în urma voturilor care s-au încheiat marți în zonele aflate sub ocupație rusă din Ucraina și după ce Moscova a susținut că locuitorii au susținut în mod covârșitor ca zonele lor să devină oficial parte a Rusiei.

Statele Unite și aliații lor occidentali au condamnat dur voturile ca fiind o farsă” și au promis că nu vor recunoaște niciodată rezultatele acestora. Joi, ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a alăturat altor oficiali occidentali în denunțarea voturilor.

Sub amenințări și uneori chiar (sub) amenințarea armelor, oamenii sunt scoși din casele lor sau de la locul de muncă pentru a vota în urne de sticlă, a declarat ea în cadrul unei conferințe la Berlin.

Acesta este opusul unor alegeri libere și corecte, a spus Baerbock. Și acest lucru este opusul păcii. Este o pace dictată. Atâta timp cât acest diktat rusesc prevalează în teritoriile ocupate ale Ucrainei, niciun cetățean nu este în siguranță. Niciun cetățean nu este liber.