• El face apel împotriva aprobării de către Marea Britanie a extrădării sale.
  • El a solicitat fără succes să fie eliberat pe cauțiune din cauza riscului de a contracta COVID în închisoare.
  • Cazul a fost abandonat în 2019, iar el și-a pierdut statutul de azilant după o schimbare de guvern la Quito.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunțat luni soția sa, care se luptă pentru extrădarea sa în Statele Unite.

Julian nu se simțea bine săptămâna trecută, dar a început să se simtă rău vineri, a declarat Stella Assange, citată de agenția de presă Press Association. A început să tușească și avea febră. I s-a dat niște paracetamol. Sâmbătă a fost testat pozitiv pentru COVID.

Mii de persoane au format sâmbătă un lanț uman în jurul Parlamentului britanic din Londra pentru a cere eliberarea lui Assange din închisoarea Belmarsh din Londra. Cetățeanul australian, acum în vârstă de 51 de ani, este deținut în închisoarea de înaltă securitate din 2019, după ce a ispășit o pedeapsă pentru că a sărit peste cauțiune într-un caz anterior.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
FICO SCAPĂ DE PERICOL
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO

Când pandemia s-a instalat la începutul anului 2020, el a solicitat fără succes să fie eliberat pe cauțiune din cauza riscului de a contracta COVID în închisoare. Avocații săi au declarat la momentul respectiv că avea un istoric de boli, inclusiv infecții respiratorii.

Stella Assange, care s-a căsătorit cu Assange la Belmarsh în martie și este mama celor doi fii mici ai lor, a declarat că este îngrijorată pentru sănătatea lui.

Următoarele câteva zile vor fi cruciale pentru starea lui generală de sănătate. El este acum închis în celulă 24 de ore pe zi”, a adăugat ea. Assange a sărit peste cauțiune în 2010 din cauza încercărilor suedeze de a-l extrăda în legătură cu un caz de agresiune sexuală și s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra.

Cazul a fost abandonat în 2019, iar el și-a pierdut statutul de azilant după o schimbare de guvern la Quito, ceea ce a dus la arestarea și încarcerarea sa. În august, avocații lui Assange au lansat o acțiune în justiție împotriva CIA pentru că ar fi ascultat conversații private cu el la misiune.

El face apel împotriva aprobării de către Marea Britanie a extrădării sale pentru a fi judecat pentru divulgarea de secrete militare americane despre războaiele din Irak și Afganistan.