• Consiliul UE a adoptat astăzi sancţiuni împotriva a trei soldaţi iranieni şi a unei companii pentru culpa de a fi furnizat drone Rusiei, care le foloseşte împotriva Ucrainei.
  • Cei sancţionaţi sunt un general-maior, şeful de stat major al Forţelor Armate iraniene, care supraveghează programul de avioane militare fără pilot al Iranului, un general şi un general de brigadă.
  • Pedepsiţii sunt afectaţi de îngheţarea oricăror bunuri deţinute în UE, de interdicţia de a călători în UE şi de interdicţia de finanţare de către entităţile UE.

Consiliul UE a adoptat astăzi sancţiuni împotriva a trei soldaţi iranieni şi a unei companii pentru culpa de a fi furnizat drone Rusiei, care le foloseşte împotriva Ucrainei.

Cei sancţionaţi sunt un general-maior, Mohammed Hossein Bagheri, şeful de stat major al Forţelor Armate iraniene, care supraveghează programul de avioane militare fără pilot al Iranului, un general şi un general de brigadă.

A fost sancţionată şi Shahed Aviation Industries, care dezvoltă dronele Shahed, furnizate Moscovei şi folosite împotriva Kievului.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Pedepsiţii sunt afectaţi de îngheţarea oricăror bunuri deţinute în UE, de interdicţia de a călători în UE şi de interdicţia de finanţare de către entităţile UE.