• Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a respins luni un raport al AP potrivit căruia ar fi fost internat în spital din cauza unei afecțiuni cardiace.
  • El i-a certat pe jurnaliștii occidentali pentru ceea ce el a calificat drept o știre falsă.

Associated Press, citând oficiali indonezieni, a declarat că Lavrov a fost dus la spital după ce a ajuns pe insula Bali pentru un summit al Grupului celor 20. AP a precizat că Lavrov, în vârstă de 72 de ani, a fost tratat pentru o afecțiune cardiacă.

Aceasta, desigur, este culmea falsului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Zakharova a postat o înregistrare video cu Lavrov, ministrul de externe al președintelui Vladimir Putin din 2004, stând în aer liber pe o terasă, îmbrăcat în pantaloni scurți și un tricou și citind documente. Întrebat despre acest raport, Lavrov a declarat că jurnaliștii occidentali scriu în mod fals de un deceniu că Putin, în vârstă de 70 de ani, este bolnav.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Acesta este un fel de joc care nu este nou în politică”, a spus Lavrov cu un zâmbet ironic. Jurnaliștii occidentali trebuie să fie mai sinceri – trebuie să scrie adevărul”. Lavrov a declarat că mass-media occidentale au adoptat în mod obișnuit o viziune parțială asupra evenimentelor și au ignorat punctul de vedere al Rusiei.

Guvernatorul din Bali, I Wayan Koster, a declarat că Lavrov a vizitat pentru scurt timp Spitalul Sanglah din Bali pentru un control”, dar că ministrul se află într-o stare de sănătate bună. Era într-o stare de sănătate bună și după control a plecat imediat”, a declarat guvernatorul.

Autoritățile indoneziene au declarat anterior, luni, că oficialul rus a fost dus la spital după ce a suferit o problemă de sănătate în urma sosirii sale pentru summitul Grupului celor 20 de la Bali. Trei oficiali guvernamentali și medicali indonezieni au declarat pentru AP că diplomatul rus a fost tratat pe insula-stațiune.

Toți au refuzat să fie identificați, deoarece nu au fost autorizați să discute public despre acest subiect. Două dintre persoane au declarat că Lavrov era tratat pentru o afecțiune cardiacă.