• Chris Hemsworth va lua o pauză de la actorie după ce și-a dezvăluit că este predispus genetic să sufere de Alzheimer.
  • Bărbatul de 39 de ani a făcut un test care a arătat că este purtător a două copii ale genei APOE4, pe care studiile au legat-o de un risc crescut de Alzheimer.
  • Boala Alzheimer este o afecțiune progresivă care afectează mai multe funcții ale creierului și provoacă pierderea memoriei, potrivit NHS.

Chris Hemsworth va lua o pauză de la actorie după ce și-a dezvăluit că este predispus genetic să sufere de Alzheimer. Starul din Thor a făcut această descoperire în timp ce lucra la serialul documentar Limitless de la National Geographic, difuzat pe Disney Plus.

În cadrul acesteia, bărbatul de 39 de ani a făcut un test care a arătat că este purtător a două copii ale genei APOE4, pe care studiile au legat-o de un risc crescut de Alzheimer. Una din patru persoane este purtătoare a unei singure copii a genei, dar doar 2 până la 3% din populație le are pe amândouă, potrivit unui studiu din 2021 al National Institutes of Health.

Boala Alzheimer este o afecțiune progresivă care afectează mai multe funcții ale creierului și provoacă pierderea memoriei, potrivit NHS. Reflectând asupra testului, Chris a spus: Preocuparea mea a fost că nu am vrut să îl manipulez și să îl dramatizez și să îl transform într-un fel de încercare de empatie sau orice altceva, pentru divertisment. El a adăugat pentru Vanity Fair: „Nu este ca și cum mi-am dat demisia”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Starul hollywoodian, care are trei copii cu soția sa, modelul Elsa Pataky, a spus că rezultatele au declanșat cu adevărat ceva în mine” care l-a făcut să vrea să ia o pauză în cariera sa. Chris a continuat: Chiar a declanșat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi iau o pauză. Și de când am terminat serialul, am terminat lucrurile pe care aveam deja contract să le fac. Acum, când voi termina acest turneu săptămâna aceasta, mă voi duce acasă și voi avea o bună bucată de timp liber și mă voi simplifica. Voi fi cu copiii, voi fi cu soția mea’.