• În timp ce lucra pentru a contracara dronele, un avion de atac ușor sud-coreean KA-1 s-a prăbușit la scurt timp după ce a plecat de la baza Wonju din estul țării.
  • Coreea de Nord și-a lăudat anterior programul de drone, iar oficialii sud-coreeni au declarat că Nordul are aproximativ 300 de drone.
  • Este pentru prima dată când aceste dispozitive au intrat în spațiul aerian sud-coreean din 2017, când o dronă suspectă a fost găsită prăbușită în țară.

Coreea de Sud afirmă că a trimis avioane de luptă și elicoptere de atac, trăgând focuri de avertisment, după ce drone nord-coreene i-au încălcat” spațiul aerian.

Șeful Statului Major al țării, un grup de șefi din fiecare ramură importantă a serviciilor armate, a declarat că mai multe drone nord-coreene fără pilot au trecut granița și au fost detectate luni pe teritoriul Sudului.
Este pentru prima dată când aceste dispozitive au intrat în spațiul aerian sud-coreean din 2017, când o dronă suspectă a fost găsită prăbușită în țară.

În timp ce lucra pentru a contracara dronele, un avion de atac ușor sud-coreean KA-1 s-a prăbușit la scurt timp după ce a plecat de la baza sa din zona de est a țării, Wonju, a declarat un oficial al Ministerului Apărării. Cei doi piloți ai acestuia au reușit să scape înainte de prăbușire și au fost transportați la spital.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Potrivit agenției de știri sudice Yonhap, țara a urmărit trecerea dronelor dinspre Coreea de Nord peste ceea ce se numește Linia de demarcație militară – frontiera terestră înconjurată de o zonă demilitarizată – dintre cele două țări.

De asemenea, o dronă nord-coreeană a zburat pentru scurt timp deasupra capitalei sud-coreene, Seul, potrivit agenției de știri sud-coreene NEWS1. Ministerul Transporturilor din această țară a precizat că zborurile anterioare cu plecare de pe aeroporturile Incheon și Gimpo au fost suspendate în urma unei solicitări din partea armatei.

Coreea de Nord și-a lăudat anterior programul de drone, iar oficialii sud-coreeni au declarat că Nordul are aproximativ 300 de drone. În 2014, mai multe drone suspecte nord-coreene au fost găsite la sud de graniță, experții descriindu-le ca fiind de tehnologie redusă, dar totuși o potențială amenințare la adresa securității.