Te-ai întrebat care este cea mai populară lună pentru cererile în căsătorie? O companie din domeniul organizării de nunți a realizat un studiu amplu la care au participat peste 20.000 de cupluri din 14 țări și a descoperit că luna decembrie este aleasa.
Advertisment
Poate nu întâmplător unele din cele mai mari târguri de profil au loc la începutul anului, ca un parcurs cronologic firesc al poveștii de dragoste.
Organizarea nunții este mai puțin plăcută ca cererea în căsătorie și este un adevărat proiect de business pentru cei cu gusturi sofisticate sau influențate de social media.
Recomandări
Unul din punctele fierbinți ale project plan-ului este lista invitaților. Aceasta este influențată de diverși factori precum bugetul avut la dispoziție, dimensiunea spațiului unde va avea loc nunta, dacă invitații vin sau nu însoțiți, dacă invitatul A nu suportă proximitatea invitatului B și tot așa.
Hannah Fry, o matematiciană britanică, autoare de carte și prezentatoare TV a oferit în cartea sa The Mathematics of Love (Matematica Dragostei) o soluție de optimizare a listei de invitați la nuntă. Cine s-ar fi gândit că nesuferitele calcule probabilistice vor fi un fel de Cupidon de business?
- Începe cu lista de potențiali invitați, grupați pe cupluri sau familii și ordonați în funcție de de cât de mult ți-i dorești în ziua cea mare
- Asociază un procent estimativ de prezență vizavi de probabilitatea ca fiecare grup de invitați să participe
- Calculează participarea așteptată înmulțind procentul cu care ai estimat prezența fiecărui grup cu numărul membrilor grupului respectiv
- Adună fiecare rezultat obținut până când ajungi la numărul maxim, respectiv capacitatea locului de desfășurare
Într-un mod similar, folosind scoruri de afinitate între persoane, exprimate procentual, se poate face și așezarea la masă.
Fie că îți organizezi propria nuntă sau pe a a altora, matematica poate face experiența mai eficientă atât din perspectiva resursele, cât și din cea a fericirii participanților.
Partenerii noștri