• Decizia sa de a demisiona este un moment extrem de important atât pentru Scoția, cât și pentru Regatul Unit.
  • Ea este un politician care a dominat și condus politica scoțiană în ultimele două decenii.
  • Sturgeon este cel mai longeviv prim-ministru al națiunii și cel mai de succes la urnele de vot.

Un pilon de bază al conducerii politice a Scoției timp de două decenii și unul dintre cei mai formidabili politicieni ai generației sale, demisia bruscă a lui Nicola Sturgeon a lăsat Holyrood și Westminster cu gura căscată.

Nu există nicio îndoială că cel mai longeviv prim-ministru al Scoției și lider al Partidului Național Scoțian a avut o perioadă dificilă din punct de vedere politic, confruntându-se cu o reacție negativă în legătură cu decizia sa de a face din următoarele alegeri generale un referendum „de facto” privind independența Scoției și cu o scădere a popularității în legătură cu legile pe care le-a propus privind egalitatea de gen.

Decizia sa de a demisiona arată mai mult presiunile politicii moderne decât despre obstacolele politice pe termen scurt. Poate că a fost un lider în dificultate, dar Sturgeon nu se confrunta cu o criză iminentă a conducerii.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Este vorba de un politician care a ales să demisioneze la momentul și în termenii ei, spunându-le celor adunați la o conferință de presă organizată în grabă la Bute House că știa „în capul și în inima ei” că este timpul să plece.

La fel ca fostul premier neozeelandez Jacinda Ardern, care a șocat lumea atunci când a demisionat luna trecută, spunând că nu mai are suficient de mult în rezervor”, Sturgeon a recunoscut că presiunea funcției te afectează”.

A da absolut totul pentru această funcție este singura modalitate de a o face”, a spus ea. Dar asta nu poate continua decât pentru o perioadă limitată de timp. Pentru mine, este în pericol să devină prea mult timp”.

Pentru cineva care a fost în prima linie a politicii toată viața sa de adult, retragerea este un moment extrem de profund, iar doamna Sturgeon a părut vizibil emoționată în timp ce a spus audienței sale că nimic din ceea ce voi face în viitor” nu se va apropia de funcția de prim-ministru al Scoției.