• Un raport secret al serviciilor de informații a concluzionat că virusul care a declanșat pandemia provine probabil dintr-un laborator chinezesc, dar nu face parte dintr-un program de armament.
  • Alte patru agenții americane susțin în continuare că este probabil să fie rezultatul unei transmisii naturale.
  • Alte două rămân oficial nehotărâte.

Virusul COVID-19 s-a scurs cel mai probabil dintr-un laborator din Wuhan, potrivit Departamentului american al Energiei.

Într-un raport consultat de Wall Street Journal, agenția americană a declarat că virusul nu a fost creat ca parte a unui program de înarmare. Dat recent Casei Albe și membrilor Congresului, raportul actualizat marchează o schimbare în poziția departamentului cu privire la modul în care a apărut virusul. Anterior, acesta declarase că este nehotărât” cu privire la modul în care a apărut COVID.

Împreună cu Departamentul pentru Energie, FBI consideră, de asemenea, că o scurgere de laborator este cea mai probabilă sursă a virusului, însă departamentul a adăugat că face această apreciere cu încredere scăzută”, în comparație cu FBI, care a ajuns la concluzia sa cu încredere moderată” în 2021.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Alte patru agenții americane susțin în continuare că este probabil să fie rezultatul unei transmisii naturale. Alte două rămân oficial nehotărâte.

Raportul a fost realizat în lumina unor noi informații, a unui studiu suplimentar al literaturii academice și a consultării cu experți din afara guvernului”, potrivit Wall Street Journal.

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, a declarat că există încă o varietate de opinii” pe această temă. el a declarat duminică pentru CNN că președintele Joe Biden a cerut în mod repetat comunității de informații să încerce să afle cât mai multe informații despre cum a început pandemia.

Președintele Biden a cerut în mod special ca laboratoarele naționale, care fac parte din Departamentul de Energie, să fie implicate în această evaluare, deoarece dorește să folosească toate instrumentele la îndemână pentru a putea afla ce s-a întâmplat aici”, a spus Sullivan.