• Cea mai bătrână femeie culturistă din lume și-a dezvăluit secretul pentru a se menține în formă la 86 de ani.
  • Ea s-a înscris la primul ei concurs de culturism la vârsta de 71 de ani.
  • Cu o mulțime de maratoane în palmares – și chiar o medalie de aur la culturism – Ernestine demonstrează că nu este niciodată prea târziu pentru a începe să duci o viață sănătoasă.

Cea mai bătrână femeie culturistă din lume și-a dezvăluit secretul pentru a se menține în formă la 86 de ani. Ernestine Sheperd, din SUA, a decis să-și înceapă călătoria de fitness un pic mai târziu în viață.

La vârsta de 56 de ani, ea a început să facă sport și să mănânce sănătos. În următorii 15 ani, Ernestine s-a antrenat din greu până când a acumulat suficientă forță și încredere în ea și în corpul ei. Acest lucru a încurajat-o să înceapă să concureze și s-a înscris la primul ei concurs de culturism la vârsta de 71 de ani. Prin munca sa asiduă și determinarea de a duce un stil de viață axat pe fitness și sănătate, Ernestine a fost desemnată cea mai în vârstă femeie culturistă de competiție din lume de către Guinness World Records în 2010 și 2011.

Încă sunt în formă”, a declarat Ernestine cu referire la forma sa fizică într-un interviu acordat anul trecut la TODAY. Pensionara culturistă a dezvăluit atunci cum o dietă strictă și o rutină riguroasă la sală o ajută să rămână disciplinată. Ea și-a început călătoria de fitness după ce sora ei Velvet a decedat din păcate, iar Ernestine i-a făcut o promisiune de a rămâne dedicată unui stil de viață sănătos.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII

Pentru a ieși și a face exerciții fizice, nu las nimic să-mi stea în cale”, le-a spus Ernestine gazdelor când a fost întrebată despre regimul ei. Mantra mea este determinată, dedicată, disciplinată pentru a fi în formă. Și de aceea fac lucrurile pe care le fac.”

Pe lângă faptul că merge la sala de sport de trei ori pe săptămână și începe devreme, Ernestine a insistat asupra faptului că o călătorie de fitness poate fi începută cu o plimbare zilnică de o jumătate de oră. „Luni, miercuri și vineri sunt la sală la ora 7 dimineața”, a împărtășit ea.

 @shepherdernestine/Instagram

Am făcut unsprezece maratoane și acum trei săptămâni am făcut un semimaraton. Nu mă simt ca și cum aș avea 85 de ani – vârsta este absolut doar un număr.”

Cu o mulțime de maratoane în palmares – și chiar o medalie de aur la culturism – Ernestine demonstrează că nu este niciodată prea târziu pentru a începe să duci o viață sănătoasă. Mulți oameni se gândesc că, ei bine, am 50 de ani și nu am făcut niciodată sport”, a spus prezentatoarea Hoda Kotb.

Deși Ernestine nu mai concurează, ea este încă activă și încă poate ridica 50 kg. Ea trăiește cu o dietă bazată pe nuci, ouă, pui și legume pentru a-și ajuta fizicul. Ernestine și-a pierdut titlul în favoarea culturistei Edith Conner în 2012 – care era cu șase ani mai în vârstă decât ea, la 77 de ani. Dar Edith a decedat în 2020, ceea ce a făcut-o pe Ernestine să fie din nou cea mai în vârstă femeie culturistă de competiție în viață.