• Automobilul de Formula 1 care i-a dat startul victoriei lui Michael Schumacher cu Ferrari va fi scos la licitație în această primăvară.
  • Schumacher a obținut o victorie și două pole-position-uri la bordul mașinii de curse F1-2000.
  • Un alt automobil, Ferrari F2003-GA al lui Schumacher a fost vândut cu aproape 15 milioane de dolari anul trecut la vânzarea Sotheby’s Luxury Week din Geneva.

Legendarul F1-2000 care l-a ajutat pe pilotul german Michael Schumacher să obțină primul său titlu la campionatul mondial Championship for the Prancing Horse în 2000 și a adus mărcii primul titlu mondial în 21 de ani, va fi scos la licitație în acestă primăvară.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ
Foto- RM Sotheby’s

Acest exemplar special (Chassis 198) a fost folosit inițial ca mașină de rezervă a echipei, dar a fost înlocuit după ce Schumacher și-a avariat mașina de curse în calificările pentru Marele Premiu al Braziliei. El a câștigat cursa respectivă cu automobilul 198, apoi a obținut pole position-uri la Marele Premiu al Spaniei și Monaco la volanul aceleiași mașini de curse.

Foto- RM Sotheby’s

Schumacher a câștigat patru campionate consecutive cu Ferrari în ceea ce a fost o perioadă de dominație fără precedent în acest sport. F1 a fost echipat cu un motor V-10 care putea produce aproximativ 780 de cai prin intermediul unei cutii de viteze cu șapte trepte.

Foto- RM Sotheby’s


Chassis 198 va fi oferit prin intermediul unei licitații Sotheby’s care se va desfășura între 3 și 12 aprilie. Înainte de vânzare, mașina va fi expusă la Hong Kong între 1 și 6 aprilie. Estimarea este disponibilă la cerere.
Un alt automobil, Ferrari F2003-GA al lui Schumacher a fost vândut cu aproape 15 milioane de dolari anul trecut la vânzarea Sotheby’s Luxury Week din Geneva, devenind astfel cea mai valoroasă mașină de Formula 1 din epoca modernă. Recordul anterior era deținut de un alt Ferrari al lui Schumacher, care s-a vândut pentru 7,5 milioane de dolari la Sotheby’s în 2017.

Citește și: