• Un astrofotograf a surprins o imagine uluitoare a unui zid de plasmă solară de 100.000 de kilometri înălțime – cu telescopul din curtea sa.
  • Hotărât să facă o fotografie extraordinară, Eduardo a spus că a apelat la cel mai puternic telescop al său pentru a surprinde emisiile solare în imensitatea lor.
  • Eduardo remarcă importanța de a avea echipamentul potrivit atunci când se fotografiază cosmosul.

Un astrofotograf a surprins o imagine uluitoare a unui zid de plasmă solară de 100.000 de kilometri înălțime – cu telescopul din curtea sa. Argentinianul Eduardo Schaberger Poupeau a surprins spectacolul uimitor la începutul acestei luni.

După ce a citit știri despre apariția proeminențelor solare, Eduardo s-a mers în grădina sa și și-a pregătit rapid echipamentul pentru a încerca să fotografieze fenomenul incredibil. Pe 9 martie, am verificat pagina de rețea NSO-Gong, ceea ce fac în fiecare zi, și am văzut o proeminență cu adevărat magnifică pe membrul sud-estic al soarelui”, a spus el într-o declarație, potrivit South West News Service. Știam că va fi greu de fotografiat din cauza valului de căldură intensă și a secetei din zona mea, care provoacă multe turbulențe și praf în atmosferă, ceea ce îngreunează capturarea soarelui la rezoluție înaltă”.

Hotărât să facă o fotografie extraordinară, Eduardo a spus că a apelat la cel mai puternic telescop al său pentru a surprinde emisiile solare în imensitatea lor. Fotografia pe care am avut-o pe ecranul laptopului meu a fost cu adevărat incredibilă, putând observa acele sute de fire de plasmă care se scurgeau pe un zid înalt de 100.000 km, m-a lăsat literalmente fără cuvinte”, a spus el. Am petrecut aproximativ două ore făcând fotografii, încercând să găsesc momentele de cea mai mare stabilitate atmosferică pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.”

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Eduardo remarcă importanța de a avea echipamentul potrivit atunci când se fotografiază cosmosul. De exemplu, pentru a realiza imagini ale Soarelui este nevoie de filtre care să poată gestiona anumite lungimi de undă ale luminii emise de Soare. Pentru această configurație specială, Eduardo a folosit telescopul său Sky Watcher Evostar 150 ED DX, un filtru Baader de respingere a energiei, un filtru Quark Chromosphere și o cameră Player One Apollo-M Max.

Să fotografiez Soarele este întotdeauna foarte interesant pentru mine. În fiecare zi, sunt fascinat de detaliile schimbătoare de pe suprafața Soarelui, de mișcarea petelor solare care se deplasează odată cu rotația solară și de transformările filamentelor sau de erupțiile bruște din regiunile active”, adaugă el. Deși satisfăcătoare, această activitate este, de asemenea, complicată și necesită multă răbdare. Calitatea cerului joacă un rol crucial în obținerea unor rezultate bune și, adesea, trebuie să aștept perioade lungi de timp pentru a capta cele câteva momente de stabilitate în atmosferă necesare pentru a produce imaginile.

Zi după zi (ori de câte ori vremea îmi permite) fac fotografii solare, în acest fel îmi pot rafina tehnica de captare și prelucrare a imaginilor”, continuă el. Deși am fost interesat de astronomie încă de când eram copil, abia când am fotografiat cometa McNaught în 2007 am descoperit lumea astrofotografiei. Treptat, am devenit interesat să fotografiez peisaje nocturne, inclusiv Calea Lactee, Luna și Soarele. Cu toate acestea, din cauza începerii pandemiei și a restricțiilor severe de circulație impuse în țara mea, am început să îmi dedic tot timpul fotografierii Soarelui. În acest fel, m-am specializat în acest tip special de astrofotografie.”

O proeminență solară, cunoscută și sub numele de filament atunci când este privită în raport cu discul solar, este o caracteristică mare și luminoasă care se extinde spre exterior de la suprafața Soarelui. Prominențele sunt ancorate la suprafața Soarelui în fotosferă și se extind spre exterior în atmosfera exterioară fierbinte a Soarelui, numită coroană.

Citește și