• Shou Zi Chew s-a confruntat cu ore întregi de întrebări dure din partea deputaților din Camera Reprezentanților.
  • Aceștia sunt convinși că TikTok este un „instrument” al Partidului Comunist Chinez.
  • Chew a insistat că compania-mamă ByteDance acordă prioritate siguranței tinerilor săi utilizatori.

Directorul executiv al TikTok a încercat să liniștească Congresul SUA că aplicația video deținută de China nu este „un agent” al Beijingului și nu prezintă niciun risc pentru securitatea națională, scrie SkyNews.

Shou Zi Chew s-a confruntat cu ore întregi de întrebări dure din partea deputaților din Camera Reprezentanților, convinși că populara aplicație este un „instrument” al Partidului Comunist Chinez. Unii și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că TikTok, care are 150 de milioane de utilizatori americani, oferă conținut care poate dăunează sănătății mintale a copiilor.

Deputații din Comisia pentru energie și comerț l-au presat pe Chew pe diverse subiecte – de la practicile de moderare a conținutului TikTok până la spionarea jurnaliştilor de către companie. „Domnule Chew, sunteți aici pentru că poporul american are nevoie de adevărul despre amenințarea pe care TikTok o reprezintă. Securitatea noastră națională și personală”, a declarat președintele comitetului, Cathy McMorris Rodgers.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„TikTok a ales în mod repetat o cale pentru mai mult control, mai multă supraveghere și mai multă manipulare.”

Chew a insistat că compania-mamă ByteDance acordă prioritate siguranței tinerilor săi utilizatori – și a negat afirmațiile conform cărora aplicația reprezintă un risc național pentru securitatea „Permiteți-mi să spun acest lucru fără echivoc: ByteDance nu este un agent al Chinei sau al oricărei alte țări”, a spus el.

El a reiterat planul companiei de a proteja datele utilizatorilor din SUA prin stocarea informațiilor pe serverele întreținute și deținute de gigantul de servere Oracle. Mulți deputați din comitet au găsit unele dintre răspunsurile lui Chew evazive – unul dintre ei, Tony Cardenas, afirmând că directorul executiv este un „dansator bun cu cuvinte”.

Citește și: