• E alertă în Germania, la Hamburg, unde s-a declanșat un violent incendiu.
  • Municipalitatea a anunțat că fumul este toxic și reprezintă un pericol extrem.
  • Incidentul s-a produs într-un depozit de mașini.

Poliția și pompierii au avertizat locuitorii din Hamburg, Germania, să închidă ferestrele după ce un incendiu de proporții a cuprins mai multe depozite și a împrăștiat un fum negru, încărcat cu substanțe chimice, deasupra orașului, scrie Al Jazeera.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat că gradul de amenințare a fost oarecum redus, chiar dacă focul încă mai ardea la prânz, dar că oamenii ar trebui să rămână în casă cu ferestrele închise.

Autoritățile au precizat că incendiul a început în jurul orei 04:00 (02:00 GMT) în cartierul Rothenburgsort, situat în partea de est a celui de-al doilea oraș ca mărime din Germania.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Cerul s-a întunecat din cauza fumului

Fumul s-a răspândit spre centrul orașului, blocând circulația trenurilor pe distanțe lungi între Hamburg și Berlin și alte orașe.

O alertă de siguranță publică transmisă prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă i-a sfătuit pe locuitorii din Hamburg să închidă ferestrele, să oprească sistemele de ventilație și aerul condiționat și să evite zona. Nu au fost raportate victime.

Postul public de televiziune NDR a declarat că incendiul a implicat containere de hidrogen sulfurat, o substanță toxică și urât mirositoare, ceea ce i-a obligat pe pompierii și polițiștii aflați în zonă să poarte aparate de respirație.

Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că cerul s-a întunecat ca urmare a acestui fapt, dar vremea a făcut dificilă determinarea cantității de fum și a cantității de nori.

În iulie 2021, o explozie la un parc chimic din orașul Leverkusen, în vestul Germaniei, a ucis două persoane și a rănit zeci de oameni.