• Un licitant bogat a plătit o sumă record pentru o plăcuță de înmatriculare auto rară în Dubai.
  • Acesta a depășit un record stabilit în Emiratele Arabe Unite în urmă cu mai bine de zece ani.
  • Încasările vor merge către inițiativa globală de ajutor alimentar a conducătorului Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid.

În Emiratele Arabe Unite există deja o tradiție din a scoate la licitație, în scopuri caritabile, plăcuțe de înmatriculare costisitoare, folosite de cei mai bogați pentru a-și expune statutul și averea. Emirates Auction LLC a vândut numărul de înmatriculare P 7 – care, la prima vedere, pare a fi doar numărul 7, cu P-ul în lateral, sâmbătă, în cadrul unei licitații caritabile, potrivit companiei, relatează The Peninsula Quatar.

Cea mai recentă licitație a depășit recordul stabilit în 2008 de omul de afaceri local Saeed Abdul Ghaffar Khouri, care a plătit 14 milioane de dolari pentru o plăcuță cu numărul 1 din Abu Dhabi.

Sursă: Emirates Auction LLC

Astfel de plăcuțe au ajuns la prețuri uluitoare și în afara Orientului Mijlociu: La începutul acestui an, cineva a cumpărat o plăcuță cu o singură literă R” la o licitație din Hong Kong pentru 25,5 milioane de dolari HK (3,2 milioane de dolari). Guinness World Records și Emirates Auction nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Banii încasați vor merge către inițiativa globală de ajutor alimentar a conducătorului Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid, 1 Billion Meals Endowment. Nu s-a aflat cine este câștigătorul licitației din acest weekend.

Citește și