• Marele gigant Google întâmpină probleme din cauza pierderilor mari.
  • Google și Microsoft se luptă pentru locul unu la inteligență artificială.
  • Compania și-ar fi deschis un nou program, asemănător ChatGPT.

Google se confruntă cu probleme. Luni, acțiunile Alphabet au scăzut cu 4,1%, iar compania-mamă Google a pierdut 57 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Google și Microsoft se luptă pentru a deveni lideri în domeniul inteligenței artificiale. În ianuarie, Microsoft a investit în OpenAI, compania din spatele fenomenului viral ChatGPT. Trei săptămâni mai târziu, ChatGPT a fost integrat în Bing și în browserul web Edge al Microsoft. De la lansarea chatbotului în noiembrie, acțiunile Microsoft au urcat cu 21%, în timp ce acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere mai modestă, de 10%.

Microsoft este „liderul timpuriu clar” în acest spațiu al inteligenței artificiale și are „potențialul de a atinge viteza de evadare” în fața concurenților săi precum Alphabet, a scris la începutul acestei luni analistul Mark Murphy de la JPMorgan, scrie Forbes. Alții au remarcat „vigoarea reînnoită” a Microsoft în spațiul de căutare.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV

Pentru a concura cu Microsoft, Google și-a lansat propriul chatbot cu inteligență artificială, Bard. După ce Bard a furnizat informații inexacte în timpul unei demonstrații din februarie, acțiunile Alphabet au scăzut chiar mai drastic decât luni, cu 7%.

Deși scăderea din această săptămână nu a fost atât de gravă, pentru Google, care a fost mult timp lider în domeniul căutărilor, nu este un semn liniștitor.

Citește și