• Iași, Capitala Moldovei, reprezintă un pol economic important în partea de est a țării
  • Bugetul Iașului anul ăsta este de 1,35 miliarde de lei
  • Are o populație de aproximativ 400.000 de locuitori

Anca Ciliac, antreprenoare și activistă care sprijină persoanele cu Sindrom Down, a povestit despre modul în care se implică administrația locală în sprijinirea persoanelor cu Sindrom Down.

Anca Ciliac, antreprenoare și activistă care sprijină persoanele cu Sindrom Down: „Aș spune că oricât s-ar investi este foarte puțin pentru persoanele cu Sindrom Down. Se face mult prea puțin nu doar în Iași, ci și la nivel național. Deci dacă mă întrebați, da, s-a investit. Mult prea puțin pentru a-i ajuta și pentru a le facilita și a avea o viață mai bună, mai satisfăcătoare.”

Ea crede că în Iași lucrurile se întâmplă cu încetinitorul și îi îndeamnă pe ieșeni să iasă la vot, pentru că există potențial ca lucrurile să se miște mai repede. Anca este de părere că primarul ideal este, în primul rând un intelectual. Asta însemnă că e un om care are valori umane în domeniile cultură, educație, sănătate.

Recomandări

DE 1 AN, ISRAEL NU VREA SĂ MOARĂ
CÂND APARE SWITCH 2?
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
CE-I FAMILIA PT. KAMALA
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON

Ea își dorește ca primarul să fie un om deschis, unul care să se poată înțelege și să poată discuta cu absolut toate categoriile de cetățeni. Printre trăsăturile pe care trebuie să le aibă primarul ideal se numără: să fie un bun organizator și să aibă viziune pentru a reuși să pună în practică cele mai bune idei, să fie un bun manager, să poată gestiona foarte bine resursele. Primarul trebuie să își unească oamenii, să îi iubească și să fie cinstit cu ei.

Întrebată ce ar face dacă ea ar fi primar, Anca a spus că ar schimba mulți oameni din instituțiile publice și ar alege unii competenți și ar investi masiv în educație și sănătate.

La Primăria Iaşi, actualul edil, Mihai Chirica, candidează pentru un nou mandat din partea PNL. În 2018 a fost exclus din PSD pentru criticile la adresa conducerii de atunci, iar în februarie a aderat la PNL. Chirica candidează în tandem cu liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, care este şi ministru al Mediului, candidat pentru Consiliul Judeţean.